Stef Napisano Kwiecień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2005 Mam probelm. Zrobiłem sobie paczuszki z programami: Fuse i SieFs, zainstalowałem ale jak próbuje zamontować telefon to wyskakuje mi: mount: fs type siefs not supported by kernel no i dobra myśle sobie, trzba załadować moduł, o jest: fuse.ko no to: modprobe fuse.ko a on: bash: modprobe: command not found Co robię źle? :lammer: Stef Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2005 Z roota odpalałeś modprobe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Kwiecień 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2005 no jasne.. (_wogle_ → w ogóle) ORT nie widzi mi tego modprobe.. a niby siedzi w /sbin .. (coś mi chyba umyka ) Stef Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Kwiecień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2005 w ogle nie widzi mi tego modprobe.. a niby siedzi w /sbin .. (coś mi chyba umyka ) Może masz podobny problem jak tu → http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...t=0entry25501 (przeczytaj jeszcz kilka postów wstecz). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Kwiecień 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2005 No więc sytuacja była prawie taka sama. Wszystko z (_root'a_ → roota) ORT: lspci nie znajduje, dmsg poszedł. Paczka pciutils ta sama, lspci znajduje się w /sbin i nie daje się odpalić. Plik ~/.bash_profile poprawiłem z PATH=$PATH:$HOME/bin na dobry PATH=$PATH:$HOME/bin:/sbin i zaskoczyło. Tylko co to było? Tak czy siak wielkie dzięki! Stef Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Kwiecień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2005 Tylko co to było? Po prostu nie miałeś wyeksportowanej zmiennej środowiskowej z odpowiednim katalogiem, w którym znajdują się niektóre systemowe pliki wykonywalne. Trochę mnie to dziwi... ja miałem od razu... Innymi słowy system szukał programu tam, gdzie go nie ma i nie sprawdzał tam, gdzie był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Czerwiec 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2005 Odgrzewam, poradziłem sobie _znowu_, tak dla informacji: instaluję sobie Fedorkę czwartą, tworze użyszkonika, a tu znowu ten babol, o ile poprzednio było to po dłuższym czasie użytkowania, to teraz zara po instalacji - więc raczej nic nie namieszałem. Stef Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2005 Bo się źle logujesz na roota. Trzeba to robić tak: su - Kreska na końcu jest ważna. Zwykłym użytkownikom ścieża z /sbin nie jest w ogóle potrzebna. Nie trzeba w ogóle eksportowac zmiennej PATH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Czerwiec 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Oczywiście masz rację . Ciekawe ile razy jeszcze będę się na takich "oczywistych" sprawach potykał? Używam już chyba pół roku a tu jak się okazuje co rusz to nowy kwiatek.. Ale bedem walczył Przepraszam za zamieszanie i dzięki za pomoc. Stef Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi