Haborym Napisano Kwiecień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2005 Jaki program sprawdzi i naprawi system plikow po zlym zamkniecdiu systemu? Odpowiednik scandisc? (Napiszcie jakie dac opcje) ------------------- Hmm, jest pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT cos w rodzaju HELPA, z indexem hasel itp.? Bo jak nie znam nazwy polecenie to nie moge uzyc mana. POzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Kwiecień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2005 Ja miałem kilkakrotnie sytuację, że siadały mi korki po prostu wyłączając wszystkie urządzenie w domu - nie wiem czy może być inaczej, ale mi sięnigdy nic nie zepsuło - a co do helpa - jest oczywiście - w fedorze z tego co pamiętam do wyboru mamy, aż trzy języki (oczywiście bez polskiego ). Imho takie helpy mało dają - najlepiej pisz (i szukaj ) u nas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolczok Napisano Kwiecień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2005 Jaki program sprawdzi i naprawi system plikow po zlym zamkniecdiu systemu? Odpowiednik scandisc? fsck- uruchamia sie automatycznie po niewlasciwym zamknieciu systemu. (moze dlatego shimonic nic nie zauważył jak mu korki wywaliło:) ) e2fsck- podobny ale trocha inny Co do opcji przydatnych to zależy co chcesz zrobic. Przedewszystkim: man fsck i man e2fsck. Tam sobie poczytasz i wykorzystasz to co chcesz. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2005 Hmm, jest pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT cos w rodzaju HELPA, z indexem hasel itp.? Bo jak nie znam nazwy polecenie to nie moge uzyc mana. POzdr. info Ale niestety jest po angielsku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi