lszk Napisano Kwiecień 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2005 1. Jak/gdzie można sprawdzić, jakie jest obecnie ustawione odświeżanie? 2. Kawałek mojego xorg.conf Identifier "Monitor0" VendorName "Monitor Vendor" ModelName "Smile CA6546SL/CB6546SL" DisplaySize 280 210 HorizSync 30.0 - 69.0 VertRefresh 50.0 - 120.0 Option "dpms" Potrzebuje znać pionową i poziomą czest. odswieżania swojego minitorka. I teraz czy dobrze kombinuje -> to są te wartości przy Horic i Vert w tej samej kolejności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachu0809 Napisano Kwiecień 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2005 tu masz racje a tak z ciekawosci.. nie ma w tylu monitora parametrow? az z ciekawosci swoj odwroce i sprawdze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Kwiecień 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2005 Te wartości w xorg.conf to możliwości monitora. Domyślnie są to ustawienia na których ruszy większość monitorów. Ty masz trochę wyższe niż ja miałem ale to pewnie ze wzgledu na fakt że parametry twojego monitora znajdują się w bazie x.org. Ja musiałem wszystko wpisać ręcznie. Section "Monitor" Identifier "Monitor0" VendorName "Monitor Vendor" ModelName "Likom CRT" HorizSync 30.0 - 95.0 VertRefresh 50.0 - 160.0 Option "dpms" EndSection A w OSD monitora mam: Horizontal = 81.1 Vertical = 99.8 Te wartości które wpisałem do xorg.conf wziąłem z tekstowej wersji AIDY będącej częścią pakietu Ultimate Boot CD W smie sam jestem ciekaw czy istnieje jakiś linuksowe narzędzie do sprawdzania rzeczywistego odświerzania ekranu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2005 1. Jak/gdzie można sprawdzić, jakie jest obecnie ustawione odświeżanie? xvidtune Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi