shimonic Napisano Kwiecień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2005 Witam! Mam do was kilka pytań - dokładnie dwa Na których płytkach z 15 cd'kowego wydania Debiana Sarge znajdują się środowiska graficzne? (tylko Gnome i KDE) skąd mogę ściągnąć najnowsze wersje debianowskich płytek, gdzie będą już najnowsze wersje w/w środowisk Z góry wielkie dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Kwiecień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2005 potraktuj moja odpowiedz jako drogowskaz http://groups.google.pl/groups?hl=pl&lr=&c...os.linux.debian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Kwiecień 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2005 Heh - nienawidzę i to nienawidzę w sensie naprawdę nienawidzę grup dyskusyjnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2005 A ja tak offtopic'znie chce zapytać, po jaką cholere targać 15 płyt sarge'a, skoro takie obrazy powstają co tydzień? Normalnie to wystarczy 3.0r4 na 7 cd, a i tak można go zainstalować tylko z cd1, a reszte se przez apt dotargać. Sam tak zrobiłem, troche to zajęło, ale przynajmniej mam czysty system. Później "lekka" zmiana w sources.list i już mam działającego, z najnowszym softem sarge'a... Co do targania płytek, to szpakni no tu http://www.debian.org/distrib/cd PS. A usenet fajny jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soruk Napisano Kwiecień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2005 No mirrorach debiana sa wydawane cotygodniowe plytki obrazow Sarge np tutaj Wystarczy zainstalowac pierwsza plytke a powniej przez siec sciagnac sobie apt'em gnome lub kde. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Kwiecień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2005 a nie lepiej gentoo?? a powaznie: pierwsza plytka a dalej apt. wtedy sciagasz naprawde tylko to co potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Maj 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2005 Heh - ludzie - Debiana używam najdłużej ze wszystkich (_linuks_ → Linux) ORTów więc mniej więcej wiem o co chodzi ale... 1) Neo nie idzie skonfigurować podczas instalacji, a co za tym idzie to o apt z internetu mogę zapomnieć , 2) Na rise.pl kupiłem sobie ładnie wydaną 15cd'kową dystrybucję, 3) I tak mam czysty system, bo dodaję tylko płytki do sources.list i resztę doinstalowuję apt-get install..., 4) Gentoo mi się nie podoba, ale logo ma ładne BTW. Przez sieć Gnome albo KDE - powiem tak - :shock: - sorki, ale imho to ok. 600mb to jednak dla mnie za dużo Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Maj 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2005 o apt z internetu mogę zapomnieć Możesz skonfigurować po instalacji. Chyba apt-setup to było. Na rise.pl kupiłem sobie ładnie wydaną 15cd'kową dystrybucję, No za 40 zeta + koszty przesyłki, to bym raczej nie kupił bo dodaję tylko płytki do sources.list i resztę doinstalowuję apt-get install..., Można też dodawać płytki, ale po co? Wole sobie troche posiedzieć i z neta stargać wszystko w najnowszej wersji mho to ok. 600mb to jednak dla mnie za dużo Co ty gadasz ??!!?? KDE ma ledwo ~390 mega Ja sobie ściągałem różne programiki, które wymagają bibliotek gnome'a i teraz mam go w połowie na dyziu, więc się cały nie uruchamia. Ciekaw jestem swoją drogą, co trzeba wpisać w apt po install, bo samo 'gnome' nie wystarcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi