robroj Napisano Kwiecień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2005 postanowielm dzisiaj zainstalowac sterowniki do swojej nvidi i okazlo sie ze nie da sie.. w logu bylo napisane cos o gcc ze kompiler jest niezgodny z tym co mam zainstalowane w systemie... poszperalem na sieci i sciagnelem plik (bodajze ncvhooser.h ) ktory powiedzial jakie mam sciagnac pliki - sciagnelem odopalilem i dalej nic.. pelen rozgoryczenia postanowilem czukac dalej i chcialem zalogowac sie graficznie.. niestey mam czarny ekran i kupa blada.. nie teraz musze sie laczyc przez winszita - macie jakies propozycje? domyslam sie ze problem tkwi w tym gcc... ale jestem za slaby aby samemu to rozgrysc robroj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dysk2 Napisano Kwiecień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2005 a czy (_wogle_ → w ogóle) ORT masz zainstalowane gcc? apt-get install gcc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robroj Napisano Kwiecień 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2005 teraz prawdopodobnei nic nie sprawdze bo kiedy przy odpalaniu wchodzi na init 5 to ekran sie robi momentalnie czarny i przejscie control alt f1 nie daje rezultatu... a co do gcc to wiem ze mam istalowane bo pamietam hjak dodawalem to podczas instalacji fedory. niestey za chwile uciekam dop pracy wiec dam znac czy cos wymyslilem po powrocie - wieczoerm - dzieki za zainetersowanie robroj edycja:) wlasnie sprawdzilem dokaldniej.. ekran robi sie ciemny w momencie jakiesy pojawia sie anpis "press I to enter ...." czyli prawie na samym poczatku prawdopodobnie bede musal raz jeszcze go zainstalowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Kwiecień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2005 moze tak: 1. boot z rescue cd lub innego live cd, np knoppix. 2. podmontowanie i chroot do twojego systemu 3. wywalenie modulow nvidii czyli przywrocenie systemu do stanu uzywalnosci 4. normalny boot. 5. instalacja sterownikow nvidii przez apt (tudziez synaptica) TAK JEST CHYBA NAJPROSCIEJ, NIE?? swoja droga jak kolega napisal wczesniej.. jestes pewien ze masz make, gcc, glibsc & reszta i mozesz kompilowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2005 5. instalacja sterownikow nvidii przez apt (tudziez synaptica) TAK JEST CHYBA NAJPROSCIEJ, NIE?? Albo yumem: http://80.55.221.90/~gajownik/linux/fedorafaq/#nvidia EDIT: No yumem, a co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Kwiecień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2005 albo yumem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Kwiecień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2005 Jak chcesz wejsc do systemu i sprobowac znow to jak pojawia sie okno gruba i wybor systemu to wejdz na fedore i nie naciskaj entera tylko "a" i pojawi ci sie napis i z tej linijki usun RHGB i nacisnij enter. Potem sprobuj ponownie ze sterami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robroj Napisano Kwiecień 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2005 dzieki wielkie za pomoc.. juz dziala wszystko a sterowniki sie zainstalowaly bezproblemowo robroj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi