shadow Napisano Kwiecień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2005 witam mam pytanie czy mozna zrobic tak zeby /home bylo na kilku partycjach ext3? lub 2 dyskach twwardych? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Kwiecień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2005 witam mam pytanie czy mozna zrobic tak zeby /home bylo na kilku partycjach ext3? lub 2 dyskach twwardych? pozdro Teoretycznie można, tylko po co? Lepiej chyba zrobić na odwrót, tzn. połączyć kilka mniejszych partycji w jedną dużą i założyć na niej /home... Dwie partycje /home możesz mieć bez trudu, instalując drugą dystrybucję linuksową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Kwiecień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2005 ub 2 dyskach twwardych? Nie wygodniej Ci zrobić macież i wtedy instalowć system :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadow Napisano Kwiecień 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2005 ale nie chodzi o dwa takie same dyski tylko o dwa ruzne → różne a z takich dyskow chyba macierzy nie zrobie, a ze zrobieniem z kilku partycji jednej jest problem taki ze miedzy tymi partycjami na dysku jest inna ktorej nie moge ruszyc gdyz mam na niej sporo danych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2005 ale nie chodzi o dwa takie same dyski tylko o dwa ruzne → różne a z takich dyskow chyba macierzy nie zrobie Coś mi się wydaje, że można. Software'owy RAID w linuksie chyba na to pozwala, ale ręki nie dam sobie uciąć a ze zrobieniem z kilku partycji jednej jest problem taki ze miedzy tymi partycjami na dysku jest inna ktorej nie moge ruszyc gdyz mam na niej sporo danych Poczytaj o LVM → http://www.tldp.org/HOWTO/LVM-HOWTO/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi