tsiru Napisano Kwiecień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2005 (edytowane) Cześć ! Mam taki problem, że kiedy chcę odpalić jakiś program przy pomocy wine, to efekty są takie, że nie ma liter, tylko jakieś znaczki przypominające japoński alfabet :/ Dlaczego tak się dzieje i co zrobić, żeby się tak nie działo ? ghj Edytowane Listopad 2, 2005 przez gajownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakiet Napisano Kwiecień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2005 Poszukaj dokładnie na forum - ten problem pojawial sie kilkakrotnie... Ogolnie musisz przekopiowac lub dowazac czcionki z sytemu windows do katalogu .wine/drive_c/windows/fonts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsiru Napisano Kwiecień 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2005 Skopiowałem i dalej nic :/ Ale moze znajde coś na forum - dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskaz Napisano Kwiecień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2005 wejdz jeszcze raz do katalogu wine/drive_c/windows/fonts tam znajdziesz czcionke (bodajze) wine_merlin/marline (nie pamietam).tff usun ja to ona odpowidzialna jest za krzaczki i juz powinno dzilac niestety bez polskich znakow, nie wiem jak zrobic by dzialaly a jak bys chcial cedege badz winex'a to tu masz link http://www003.portalis.it/115/gtngursngsn8...85m5699865.html pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Maj 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2005 Maskaz Zrobiłem tak jak pisałeś i wszystko działa tylko, że ja skopiowałem fonty windy do katalogu /usr/share/fonts/wine stąd usunąłem tę czcionke co pisałeś. Wszystko działa i są polskie znaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Czerwiec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2005 Według mnbie problem jaest banalny do rozwiązania. Ści ągasz programik winetools i on sam ci ści ąga czcionki i nie tylko również IE, Media player itp. potem je instaluje i wszystko. Tylko wydaje mi się że musisz sprawdzić czy pójdzie Ci to z twoją wersją wine. a winetools wyszukaj sobie z google. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC_user Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 Ści ągasz programik winetools i on sam ci ści ąga czcionki i nie tylko również IE, Media player itp. potem je instaluje i wszystko. Ściagnąłem sobie najnowsze wine i winetools, zainstalowałem,ale nic mi nie chce samo ściagać. może coś robię nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QuiQue Napisano Luty 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2006 wejdz jeszcze raz do katalogu wine/drive_c/windows/fonts tam znajdziesz czcionke (bodajze) wine_merlin/marline (nie pamietam).tff usun ja to ona odpowidzialna jest za krzaczki nie mam nawet takiej czcionki ale krzaczki śa.. szczególnie w mathematice.... mimo żę zainstalowała swoje czcionki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo_0 Napisano Marzec 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2006 Witam mam dokladnie ten sam problem z WINE zainstalowalem go przez apt gdy probuje uruchomic w terminalu program instalacyjny do gg: wine gg.... program sie uruchamia iale wyswietla same krzaczki zato w terminallu zaczyna wyswietlac mi takie oto rzeczy: [root@localhost ~]# wine gg71.exe fixme:font:WineEngCreateFontInstance just using first face for now fixme:font:WineEngCreateFontInstance just using first face for now fixme:font:WineEngCreateFontInstance just using first face for now err:ntdll:RtlpWaitForCriticalSection section 0x40b570 "?" wait timed out in thread 000a, blocked by 0009, retrying (60 sec) fixme:font:WineEngCreateFontInstance just using first face for now err:dc:DCE_FreeWindowDCE [0x10024] GetDC() without ReleaseDC()! plz HELP co mam zrobic co sciagnac ewentualnie i skad z gory dziekuje Adamo_0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomh Napisano Marzec 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2006 Witam. Po co instalujesz gg windowsa skoro masz jabbera pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolly444 Napisano Marzec 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2006 Po co instalujesz gg windowsa skoro masz jabbera i inne typu kadu, gaim itd zainstaluj sobie mstcorefonts i po klopocie, a do panów wyżej czy po tym co zrobiliście mieliście naprawde polskie czcionki? czy tylko nabijacie posty. moderator jeszcze żyje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo_0 Napisano Marzec 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2006 Panowie no w zyciu bym nie pomyslal ze akurat dio tego sie przyczepicie jakby to byl najwiekszy problem ale ok juz tlumacze wzielem GG TYLKO DLA PRZYKLADU wiem ze jest kadu na fedore to byl przykladowy plik exe moglem podac wam adsfasdfasdfasdfasd.exe jezeli to w czyms pomoze . Ale nie to bylo glownym problemem tego postu chodzilo mi o krzaczki. kilka godz pozniej ....... dzieki wolly444 nawet niewiesz jak mnie pokierowales co do msttcorefonts znalazlem ciekawa stronke opisujaca jak to zrobic http://www.kuznetsov.uklinux.net/linux-mst...ttcorefonts.php tu ladnie pisze jak ja dokladnie zainstalowac, niestety mi sie nie przydala bo mnialem problem z polaczeniem sie do strony zeby sciagnac andale32.exe niechcial sie polaczyc ale postanowilem poszukac tego pliku na wlasna reke i znalazelm go i pare innych na tej stronie http://sourceforge.net/project/showfiles.p...lease_id=105355 andale32.exe niestety musialem instalowac na czuja no oczywiscie wyswietlily mi sie krzaczki ale majac do swiadczdenie w windowsa rutynowe klikniecia okazaly sie trafne i czcionka zaczela dzailac. DZIEKI WIELKIE i polecam wszystkiim co maja problem z czcionka w WINE link wyzej .Pordr0 Adamo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valefor Napisano Wrzesień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2006 Witam, Chce zainstalowac sobie diablo 2 za pomocą wine. Wszystko ladnie sie odpala wybieram typ instalacji i zaczynaja sie schody - okienka z wpisaniem cdkeya i usera sa nie podposane. Oczywiscie moge na czuja wypelnic okiena cdkeya i przejsc dalej, ale potem bez opisu nie radze sobie. Poprzenosilem fonty do podanych przez przedmówców katalogów zainstalowalem winetools i nim poinstalowalem fonty i dalej nie mam zadych czcionek wyswietlanych edyta: przejrzalem wczesniejsze watki zwiazane z wine na całym forum i zasosowałem sie do http://corefonts.sourceforge.net/ tez nie pomogło ma ktos jakis pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlabun Napisano Wrzesień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2006 Też miałem problemy z czcionkami w wine. Po usunięciu katalogu /usr/share/wine/fonts problem zniknął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outlaw Napisano Październik 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 Hej, naczytałem się sporo o czcionkach, instalowałem nowe wg. przepisu i nic jak miałem brak napisów w wine tak mam dalej. Mój problem polega na tym iż jak odpalę winecfg pokazuje mi się okienko ale napisów w nim żadnych :-( ani na przyciskach ani na polach wyboru. Coś tam jest bo jak klikam w te niby puste pola to na belce pokazuje się nazwa programu który jak mniemam che konfigurować :-( W czym może tkwić problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi