justdoit Napisano Maj 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2005 Witam mam problem z zainstalowaniem sterow od neo chodzi o to, iz kiedy wpisuje eagleconfig Waiting for modem to be operational... [ Error ] jeśli mimo to próbuje kontynuować instalacje, podczas eaglectrl Can't get synchro within 60 seconds Modem is not operational Dodam, że działa wszystko na Fedorce 1 i 3. VLOS 1.1, eagle-usb-2.3.1, sagem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Maj 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2005 http://www.forum.vlos.org/index.php?showto...&st=0entry366 Zresztą zapraszam na vlos.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
justdoit Napisano Maj 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2005 tak, tak, wlasnie robie wedlug tego opisu i mam ten blad tam tez napisalem posta, ale tamto forum wydaje sie troche pustawe, a poza tym jakos przyzwyczailem sie do tego moze ktos wie o co w tym chodzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Maj 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2005 Może spróbuj ze starszymi sterownikami? Tzn. 2.1.1 ??? To jedyne, jakie poszły mi pod SuSE 9.2 Zresztą ten opis http://www.forum.vlos.org/index.php?showtopic=46&pid=366&st=0?entry366 też dotyczy eagle 2.1.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Maj 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2005 Może spróbuj ze starszymi sterownikami? Tzn. 2.1.1 ??? To jedyne, jakie poszły mi pod SuSE 9.2 Wlasnie skonczylem instalowac sterowniki eagle-usb-2.3.1 na moim VLOSie i dzialaja, nie ma sensu stosowac starych. Problemy z neostrada pod VLOSem wynikaja z tego ze skrypt nie jest dobrze dopasowany do Gentoo, np. , po ./configure : warning: unable to find a suitable method to start connection on boot. Please report this on the forum with additionnal details about your distribution! Zresztą ten opis http://www.forum.vlos.org/index.php?showtopic=46&pid=366&st=0?entry366 też dotyczy eagle 2.1.1 ja jestem autorem tego opisu i ja tam to zmienie w wolnej chwili (ktorej teraz nie mam) Dzisiaj dam tam tylko krotka adnotacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Maj 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2005 Więc gratuluję cierpliwości. Ja po złych doświadczeniach z różnymi aktualizacjami używałbym po prostu dalej sterowników 2.1.1, skoro działały. Nic na siłę. Nie zawsze warto wszystko aktualizować, skoro działa OK. A już sterowniki do Neo+ na pewno nie są tego typu plikami, które warto aktualizować, ryzykując utratę połączenia ze światem (dlatego w FC3 zawsze używałem 1.9.8). Takie jest moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Maj 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2005 A już sterowniki do Neo+ na pewno nie są tego typu plikami, które warto aktualizować, ryzykując utratę połączenia ze światem hehe, dlatego na dysku mam Vidalinux i Fedora Core 3. Jak w jednym cos sie popsuje to drugi dziala (najczesciej FC, bo FC jest "zapasowym" systemem). Nigdy nie aktualizuje na raz (w krotkich odstepach czasu) obu systemow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi