Dziobak Napisano Maj 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 Moje pytanko brzmi jak w temacie mianowicie jak doinstalowac pakiety za pomoca "Dodaj Usun Aplikacje" z plyty DVD z Fedora core 3 - przy takiej probie pisze mi "wloz prawidlowy dysk"... POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Maj 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 Tym programem raczej za wiele nie zdziałasz - zainteresuj się yumem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Maj 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 Moje pytanko brzmi jak w temacie mianowicie jak doinstalowac pakiety za pomoca "Dodaj Usun Aplikacje" z plyty DVD z Fedora core 3 - przy takiej probie pisze mi "wloz prawidlowy dysk"... POZDRAWIAM Od niepamiętnych czasów ten program - nie wiedzieć czemu nie działał poprawnie. Miałem RH 8, AUROX 8, RH 9, FC 1, FC2, FC3, FC Rawhide i chyba większych zmian nie należy się spodziewać. Najgorsze jest to, że czasem chciałem sobie doinstalować np. całego GNOME'a a tu nic... Całe szczęście wspomniany przez Raven'a YUM ma możliwość pracy na dyskach lokalnych, CD-Romach itp. Tu jest artykuł który może ci w tym pomóc: ARTYKUŁ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Maj 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 Gdzieś czytałem, że system-config-packages działa, tylko... jeśli się do systemu nie wgra żadnej paczki spoza płyt instalacyjnych (czytaj: jest bezużyteczny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Maj 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 Gdzieś czytałem, że system-config-packages działa, tylko... jeśli się do systemu nie wgra żadnej paczki spoza płyt instalacyjnych (czytaj: jest bezużyteczny). Czyli nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziobak Napisano Maj 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 Aha - wiec nie dziala - dzieki !!! Bo myslalem ze trzeba cos "zhackowac" zeby z dvd doinstalowac, bylem przekonany ze to dziala na zasadzie cd 1 , cd 2 itd ... POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi