andriusza1 Napisano Maj 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2005 Moze kogos to zainteresuje: 1. wkleilem to do /etc/apt/souruce.list ## kde-redhat repository(s) for RedHat/Fedora 3 rpm http://apt.kde-redhat.org/apt kde-redhat/3 stable rpm http://apt.kde-redhat.org/apt kde-redhat/all stable 2. Importowalem klucz gpg 3. Zaktualizowalem system 4. DZIAŁAJA WYGASZASZE OpenGL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Maj 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2005 1. wkleilem to do /etc/apt/souruce.list Chyba /etc/apt/sources.list. Zaleca się odchodzić od jednego pliku z repozytoriami, podobnie jak w yum. Powinieneś więc tekst ## kde-redhat repository(s) for RedHat/Fedora 3 rpm http://apt.kde-redhat.org/apt kde-redhat/3 stable rpm http://apt.kde-redhat.org/apt kde-redhat/all stable umieścić w pliku np. /etc/apt/sources.list.d/wygaszacze.list U mnie Gnomowskie działały bez problemu od zawsze :/ Ponoć FC4t3 miała problem z wygaszaczami, ale już naprawili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Maj 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2005 /etc/apt/sources.list.d/wygaszacze.list Raczej /etc/apt/sources.list.d/kde3.4.list U mnie Gnomowskie działały bez problemu od zawsze :/ Ponoć FC4t3 miała problem z wygaszaczami, ale już naprawili Bo problem to był tylko w KDE, oni tam kombinują z własnym systemem, zamiast używać jedynego słusznego XScreenSavera EDIT↓: to ja już nie wiem jak to jest z KDE i XSS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Maj 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2005 ja zrobiłem tak jak było napisane Aby działały wygaszacze OpenGL wystarczy zrobić następujące rzeczy: 1) Zainstalować KDE 3.4 2) Odinstalować pakiet - xscreensaver - ostatnia wersja to 1:4.18-4ntowany. 3) Ściągnąć z serwera KDE i zainstalować nastepujące pakiety: - xscreensaver-base - wersja 1:4.21-1.0.3.kde - xscreensaver-extras - wersja 1:4.21-1.0.03.kde - xscreensaver-gl-exstras - wersja 1:4.21-1.0.3.kde. Efekt gwarantowany. sciągnąłem pakiety z tym ze nie odinstalowałem xscreensaver - ostatnia wersja to 1:4.18-4 ponieważ chiało mi usunąc całe kdeartwork po prostu zaisntalowałem tylko - xscreensaver-base - wersja 1:4.21-1.0.3.kde - xscreensaver-extras - wersja 1:4.21-1.0.03.kde - xscreensaver-gl-exstras - wersja 1:4.21-1.0.3.kde. i w efekcie już prawie żaden wygaszać nie pojawia sie w sekcji 'test' a 4 które chodzą zawieszają sie po 3 minutach .. paranoja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Maj 12, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2005 no jak zrobisz to co napisalem (z tym co mnie moderatorzy poprawili ) to beda dzialac wszystke wygaszacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Maj 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2005 no dobra ale jak mam teraz wywalić te zwalone xscreens`y rpm -e na rpm nie działa a jak chce wywalić przez yum yum remove xscreensaver\* to chce mi wywalić kdeartwork a przeciez to jest zestaw wszystkich tapet i motywów przynajmniej tak przeczytałem wydając polecenie yum search xscreensaver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Maj 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2005 to ci pisze ze zaktualizuj wszystko i powinno dzialac, mi tez tam wywalil apt xscreensavera i zainstalowal swoje i dziala, pokombinuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Maj 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2005 ostatnio jak aktualizowałem system przez apt system to miałem kaszanke z pakietami dlatego teraz zostaje przy yumie .. hmm to jak powinienem odinstalować kdeartwork czy nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi