marcin118 Napisano Maj 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2005 mam pytanie jak zmienic uprawnienia do katalogu i jednoczesnie do wszystkich podkatalogow i plikow w nim znajdujacych sie ??? w konsolce i w xach (mam gnoma) pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Maj 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2005 chmod -R reszta_polecenia i wszystko wewnątrz również dostnie ten sam chmod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin118 Napisano Maj 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2005 o dzieki o to mi chodzilo a da sie to jakos zrobic bez konsolki w gnomie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Maj 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2005 o dzieki o to mi chodzilo a da sie to jakos zrobic bez konsolki w gnomie ??? Z tego co wiem to nautilus nie potrafi zmieniać rekursywnie, a ja osobiście używam do takich spraw gnome-commander. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2005 [ciach..] a ja osobiście używam do takich spraw gnome-commander. Krusader też ma taką opcję. Pomimo, że korzystam z GNOME, to jako managera plików wykorzystuję właśnie Krusadera. Trochę cieżki w porównaniu z gnome-commanderem, ale wydaje mi się bardziej funkcjonalny. Oczywiście nie mam tu na myśli samej możliwości zmiany uprawnień Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tutanchamon Napisano Maj 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2005 [ciach..] a ja osobiście używam do takich spraw gnome-commander. Krusader też ma taką opcję. Pomimo, że korzystam z GNOME, to jako managera plików wykorzystuję właśnie Krusadera. Trochę cieżki w porównaniu z gnome-commanderem, ale wydaje mi się bardziej funkcjonalny. Oczywiście nie mam tu na myśli samej możliwości zmiany uprawnień Pozdr, W. Co do Krusadera to też go używam, bo jest bardzo podobny do Total Commandera z Windowsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi