parafan Napisano Maj 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2005 mam nootebooka z zainstalowanym systemem fedora linux. chcialem zainstalowac windows xp wkladam plytke ladnie sie bootuje ale zaraz po wyswietleniu komunikatu ze instalator sprawdza konfiguracje sprzetu pojawia sie czarny ekran i nic sie nie dzieje. wiec czy da sie cos z tym zrobic zeby ruszyla ta instalacja?? czy trzeba usunac instalacje fedory? a jesli tak to jak ja usunac:) slabo znam sie na (_linuxie_ → Linuksie) ORT a fedore to widze pierwszy raz na oczy:) i to nie ja ja oczywiscie instalowalem:) prosilbym o rade pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patt Napisano Maj 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2005 ..a masz przygotowana partycje dla windowsa (w systemie plikow fat32, lub ntfs) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2005 Jeśli nic się nie zmieniło z Windowsami w wersji Xp, to zalecane jest raczej najpierw zainstalowanie windy a potem linuksa. Wskazane jest też chyba, żeby Windows był na pierwszej partycji na dysku, ale tak jak pisałem - nie jestem pewien, bo nie mam XP. W przypadku W2K i Me to co napisałem było prawdziwe. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Maj 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2005 gdzieś na forum był link do strony M$ - "jak najszybciej odinstalować (_linuxa_ → Linuksa) ORT i zainstalować XP" wkońcu komuś sie przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parafan Napisano Maj 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2005 wlasnie chyba nie ma zadnej partycji windowsowskiej, linux byl fabryczni instalowany takze raczej on stworzyl wszystkie partycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2005 Jeśli nie robiłeś zbyt wiele na tej preinstalowanej Fedorze (czy co tam fabryka dała), to spróbowałbym usunąć wszystkie partycje i dopiero wtedy odpalić instalkę XP. Z drugiej strony wiem, że notebooki mają czasem dziwne zachowania (ukryte partycje itp), więc jak masz możliwość, to najlepiej zapytać o szczegóły u sprzedawcy. Zazwyczaj słyszałem o kłopotach w drugą stronę czyli czy da się zainstalować linuksa na notebooku zamiast windy Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Maj 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2005 ja mialem podobny problem na FC2, padla mi winda i nie chciala sie zainstalowac, problem lezal w partycjach (mialem strasznie namieszane w tablicy partycji), skasowalem caly dysk, stworzylem partycje od nowa, zainstalowalem (_linuxa_ → Linuksa) ORT i winde, i dziala. (ale to taka ostatecznosc, jednak w niektorych sytuacjach to najszybsza metoda ;P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi