flubs Napisano Maj 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2005 Witam Co jest grane ze nie mozna miec dostepu do plikow w FC3 pomimo zainstalowania wtyczki w tc. Na mandrake czy tez Sllackware bylo wszystko ok a tu nie. Widzi mi tylko hdb1 na ktorym jest grub, nic poza tym. Czy ktos mial podobny problem z dostepem do tych plikow spod windy? Wspomne tylko ze ta wtyczka to ex2fs.wfx. z gory dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2005 U mnie widzi poprawnie wszystkie partycje na dyskach IDE natomiast dysku przypiętego do UATA nie Poza tym nie wiem jakie masz file systemy, ale wtyczka jest chyba tylko na ext2 i ext3 więc jak masz np. jakiś reiserfs albo coś takiego, to raczej nie licz na wiele. Możesz zgłosić co najwyżej uprzejmą prośbę do autora Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Maj 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2005 Jezeli chodzi o pliki z windy to tak jak kolega napisal zalezy od systemu plikow.Jezeli masz fat 32 to wszystko bedzie ok tylko wystarczy podmontowac.Jezeli NTFS to trzeba zainstalowac modul kernela. Mozna go pobrac stad http://linux-ntfs.sourceforge.net/rpm/index.html No a z partycjami od fedory nie powinno byc problemu jezeli na ext3. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolczok Napisano Maj 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2005 Koksik1986 chyba nie zrozumial tematu. A co do WalDo, to ma zupełna racje. Wiinda widzi partycje boot bo domyslnie fedora robi ja w systemie ext2 (widzi ja wtyczka dla tc) natomiast reszta jest domyslnie robiona w ext3 i tego juz tc nie zobaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flubs Napisano Maj 17, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2005 Partycja z plikami windy to FAT32 Wszystko wydaje sie jasne, brak podmontowania tej partycji na stale w FC3 daje taki wynik. Oczywiscie robilem wpis w /etc/fstab a mianowicie: /dev/hda1 /mnt/win vfat umask=000 0 0 i po pierwszym zalogowaniu bylo wszystko ok ale juz pozniej o automatycznym montowaniu plikow mozna bylo zapomniec. Moze musialem wywalic jakies inne wpisy w tym fstab ? A tak nawiasem w Slacku nie mialem na stale tej partycji a mimo tego wszystko bylo widoczne jak na dloni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2005 A co ma wspólnego montowanie partycji pod Linuksem z Total Commanderem? W FC3 system plików ext3 ma kilka nowych opcji (np. ext_attr, resize_inode) i to może być przyczyną problemów z odczytem partycji (jesli się mylę, to niech mnie ktoś poprawi). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolczok Napisano Maj 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2005 To ja już nie wiem w końcu o co ci chodzi. Chcesz podmontować fata do fedory czy partycje fedorowe widziec w windows?? Jak fata do fedory to masz z tysiąc postów na forum o tym a jak odwrotnie to już masz iodpowiedź. Ext2 w total comander zobaczysz, ext3 nie (chyba że jakiś nowy patcho-plugin wyszedł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zomer Napisano Czerwiec 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2007 total comander bez problemu widzi wszystkie partycje (_linuxowe_ → linuksowe) ORT. Wystarczy w tc w miejscu wyboru napędu zaznaczyć / a następnie wyprać wtyczkę Ext2. Wtyczka nazywa sie Ext2, ale widzi wszystkie partycje Ext3. Sprawdzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2007 Ehh nie odkopuj trupów sprzed kilku lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2007 Zamykam. Jeszcze kto zwłoki zebeszcześci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi