Gonzo Napisano Maj 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2005 Witam sorka że znowu temat o Neostradzie ale nie udało mi się znaleźć coś na ten Teamt jestem Początkujący w (_linux'ie_ → Linuksie) ORT a więc prosiłbym o proste wytłumaczenie instalacji Neo+ pod FC3 Modem Sagem. Moje sterowniki to Eagle USB 2.3.1. Gdy prubowałem uruchomić Konfiguracjie mam coś takego. [root@localhost eagle-usb-2.3.1]# ./configure checking for gcc... no checking for cc... no checking for cc... no checking for cl... no configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH See `config.log' for more details. [root@localhost eagle-usb-2.3.1]# No i tu zaczynają się moje kłopoty proszę o pomoc. Z góry dziękuje. Poradziłem sobie nie wiem jakim cudem ale działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Maj 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2005 zaloguj sie na roota przez su z kreska su - i zobacz czy ten sam blad wyskakuje czy jest juz dobrze Edycja: a widze ze juz OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2005 Powtarzam się, ale trudno: nie powinno kompilować się programów na koncie roota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Maj 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2005 Ups... ślepota ... oj ślepota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Maj 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2005 Powtarzam się, ale trudno: nie powinno kompilować się programów na koncie roota. wiem..... ale poki co nie ma na fedora.pl przypietego postu jak zmienic pliki w FC by normalny user mial wszystkie potrzebne zmienne $PATH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2005 poki co nie ma na fedora.pl przypietego postu jak zmienic pliki w FC by normalny user mial wszystkie potrzebne zmienne $PATH Normalnemu użytkownikowi wcale nie są potrzebne katalogi /sbin i /usr/sbin w zmiennej $PATH, więc takiego posta nie będzie Podane przez Ciebie rozwiązanie z su - jest jak najbardziej prawidłowe (chociaż tu chodziło o brakujące gcc ;-) ). Mój poprzedni post był tak sobie nie na temat (trzeba poprawiać błędy osób poczatkująch) i nie dotyczył Twojej odpowiedzi ;-) Chcę tylko, by ludzie ograniczali się z korzystaniem z konta roota -- jak nie trzeba go używać, to się go nie używa. W tym wypadku wystarczy, że się tylko przeloguje na superusera przed make install :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Maj 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2005 poki co nie ma na fedora.pl przypietego postu jak zmienic pliki w FC by normalny user mial wszystkie potrzebne zmienne $PATH Normalnemu użytkownikowi wcale nie są potrzebne katalogi /sbin i /usr/sbin w zmiennej $PATH, więc takiego posta nie będzie ups... za późno http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...indpost&p=17808 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2005 ups... za późno Chodziło mi o "takiego *przypiętego* posta nie będzie" ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Maj 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2005 Normalnemu użytkownikowi wcale nie są potrzebne katalogi /sbin i /usr/sbin w zmiennej $PATH, więc takiego posta nie będzie Jestem nienormalny Pewnie sobie te katalogi wywalę, tylko trochę posprzątam... Ale jak najbardziej popieram zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2005 Jestem nienormalny Pewnie sobie te katalogi wywalę, tylko trochę posprzątam... Normalny użytkownik to taki, który nie jest rootem ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Maj 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2005 Jestem nienormalny Pewnie sobie te katalogi wywalę, tylko trochę posprzątam... Normalny użytkownik to taki, który nie jest rootem ;-) Aha, czyli to root jest anormalny. Tutaj o tym czytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi