@Jerzy Napisano Maj 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2004 Dla tych którzy chcą szybciej (być może ) zainstalować FC2 proponuję alternatywną metodę. Zamiast ściągać 4 CD mozna pobrać obraz rescuecd.iso (ok 76MB) Po odpaleniu płytki można wybrać - wpisując linux - instalację FC2 i następnie wskazać jako żródło ftp. Potem należy podać adres serwera ftp i ścieżkę Następuje normalna instalacja, z klasyczną możliwością wybrania odpowiednich pakietów do zainstalowania. Ci którzy nie zamierzają instalować wszytkiego mogą w ten sposób zaoszczędzić ponad 50% czasu bo pomijają niepotrzebne pakiety, nie wypalają płytek itd pozdrawiam, Jerzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzywy Napisano Maj 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2004 Po odpaleniu płytki można wybrać - wpisując linux - instalację FC2 i następnie wskazać jako żródło ftp. Potem należy podać adres serwera ftp i ścieżkę Ha Jerzy i tym sposobem powracamy/przypominamy dawne czasy kiedy RH z seri 5.x i 6.x instalowało się drogą ftp ( na dobrych łaczach oczywiscie) z ftpow miedzy innymi ftp.pk ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Napisano Maj 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2004 Wystarczy boot.iso o rozmiarze 3,95mb, przynajmniej ja tak robie. Pobieram: ftp://ultra.linux.cz/pub/fedora/2/i386/os...images/boot.iso W instalatorze wskazuje sciezke, bez protokolu bo zostal wybrany juz ftp oraz bez /images na koncu. Oszczednosc czasu ogromna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alvaro Napisano Maj 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2004 No dobra a co kiedy ktoś nie ma nagrywarki :?: w FC1 była instalka z dyskietki a tu lipa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fieldy Napisano Maj 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 22, 2004 a ja mam zasadnicze pytanie jak jest z konfiguracja polaczenia przeciez on musi sie polaczyc znetem zeby se sciagnac te pakiety mam neo+ ethernet modem Lucent /?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dj_Shadow Napisano Maj 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2004 Hey. Ja mam problem... FC2 Test 2 i FC2 nie moge zainstalować z ftp. Używam boot.iso wszystko ladnie konfiguruje i dochodzi do momentu wpisania url... wpisuje ftp://ultra.linux.cz/pub/fedora/2/i386/os i kupa. Po chwili pokazuje mi Cannot retrive ftp://ultra.linux.cz/pub/fedora/2/i386/os...base/stage2.img czy cos takiego. Czy ktoś mi pomoże? Szczegolow raczej nie bede podawal nie ma co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi