Skocz do zawartości

Jakiej Słuchasz Muzki?

Tutanchamon

Jakiej słuchasz muzyki?  

52 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej s?uchasz muzyki?

• Rock/Metal
      40
    • Klasyczna
      7
    • Jazz/Blues
      11
    • Pop
      13
    • Rap/Hip-Hop
      15
    • Techno i pochodne
      16
    • Innej (jakiej?)
      11

Rekomendowane odpowiedzi

A mi połączenie rock/metal bardzo pasuje. :D Jako nastolatek przez parę lat byłem fanem metalu, potem zacząłem też słuchać spokojniejszych odmian rocka. Dziś słucham po prostu dobrego rocka i dobrego metalu. Ale podkreślam: dobrego, co dla mnie oznacza, że jest to głównie starsza muzyka (większość zespołów, które lubię, zaczynała grać w latach 60. i 70.). Nie obchodzą mnie najnowsze gwiazdki i "przełomowe" nurty jednego sezonu, których chwilową popularność sztucznie pompują wytwórnie.

ale czemu rock i metal są razem? metalu nienawidzę, a musiałem go zaznaczyć, ze względu na rocka... Klasyczny rock rlz!!! (i punk rock... Offspring... eh....)

No bo te gatunki są do siebie dosyć podobne, mają wiele wspólnego, no i metal zrodził się z rocka :P

A mi połączenie rock/metal bardzo pasuje :D Jako nastolatek przez parę lat byłem fanem metalu, potem zacząłem też słuchać spokojniejszych odmian rocka. Dziś słucham po prostu dobrego rocka i dobrego metalu. Ale podkreślam: dobrego, co dla mnie oznacza, że jest to głównie starsza muzyka (większość zespołów, które lubię, zaczynała grać w latach 60. i 70.). Nie obchodzą mnie najnowsze gwiazdki i "przełomowe" nurty jednego sezonu, których chwilową popularność sztucznie pompują wytwórnie

To jesteśmy do siebie bardzo podobni. Sam słucham głównie starych zespołów, mam to po tacie :P. Moje ulubione to: Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath, Van Halen, Ozzy Osbourne, Dire Straits, Simon & Garfunkel. A z Metalu: Metallica (stare płyty), Megadeth, ManOwaR, Therion i Venom. Z nowszych to słucham tylko Children of Bodom i Black Label Society. Chętnie pojechałbym na koncert tych ostatnich, ale raczej nie mam szans :(

Bardzo rockowy topic się zrobił ;) To ja też się się dołączę. Głównie słucham strago art/progresive-rocka ale czasem (w zależności od nastroju) czegoś mocniejszego. Chyba się to nu-metal nazywa. Stary punk też jest ok (z polskich zespołów trawię tylko Post Regiment). Jedna z moich ulubionych kapel to Pixies i nie tylko moja. Chyba wszyscy Fedorowcy znają repozytoria Daga Wieersa. To zobaczcie czego słucha: http://dag.wieers.com/debaser/ :D

A ostatnio czasem słucham sobie reggae/ragga, też fajne :)

• 2 weeks later...