Liroy Napisano Maj 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2005 Witam mam problem z instalacją nowego kernela 2.6.11-1.14_FC3.i686 stary kernel mam 2.6.9**** a nowego potrzebuje do instalacji modemu do neo SpeedTouch 330 daje taką komendę w katalogu w którym jest paczka z nowym kernelem: rpm -ivh kernel-2.6.11-1.14_FC3.i686.rpm i wyskakuje takie coś: ostrzeżenie: kernel-2.6.11-1.14_FC3.i686: Sygnatura V3 DSA: NOKEY key ID 4f2a6fd2 błąd: Niespełnione zależności: udev >= 039-10.FC3.7 jest wymagany przez kernel-2.6.11-1.14_FC3.i686 selinux-policy-targeted < 1.17.30-2.94 jest w konflikcie z kernel-2.6.11-1.14_FC3.i686 kto mi pomoże co mam z tym felerem zrobic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Maj 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2005 musisz uaktalunić udev i selinux-policy-targeted Najlepeij zrób update kernela przez yum bo zplątasz się z zaleznościami yum update kernel Reszta sama się zrobi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liroy Napisano Maj 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2005 musisz uaktalunić udev i selinux-policy-targeted Najlepeij zrób udate kernela przez yum bo zplątasz się z zaleznościami yum update kernel nie moge bo do neta potrzeba mi nowego jadra zeby speedtoucha zainstalowac EDIT: Sorry z tym netem to chyba glupote walnalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2005 http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...indpost&p=29108 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebnowak Napisano Maj 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 20, 2005 Czy po tych "nocnych" rozmowach na gg udało sie Tobie przejść na nowy kernel??? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liroy Napisano Maj 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 22, 2005 Czy po tych "nocnych" rozmowach na gg udało sie Tobie przejść na nowy kernel??? Pozdrawiam. tak oczywiscie i za to THX ale oprocz waszych porad musialem jeszcze kilka zaleznosi poinstalowac i tak przy okazji gajownik wez pod uwage ze ja nie mam neta wiec co mi po yum-ie i kazdemu jak neta mu brak w (_linuxie_ → Linuksie) ORT oczywisciebo zeby go miec musi miec nowy kernel jezeli ma modem speedtouch-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 22, 2005 gajownik wez pod uwage ze ja nie mam neta wiec co mi po yum-ie A co ma net do yuma? Przeciez potrafi instalowac paczki z dysku. Wystarczyło powyłączać repozytoria i by się nie pluł: [root@X yum.repos.d]# yum install /home/y4kk0/rpm/RPMS/athlon/bzflag-2.0.2-4.athlon.rpm Setting up Install Process Setting up repositories No Repositories Available to Set Up Reading repository metadata in from local files Parsing package install arguments Examining /home/y4kk0/rpm/RPMS/athlon/bzflag-2.0.2-4.athlon.rpm: bzflag - 2.0.2-4.athlon Marking /home/y4kk0/rpm/RPMS/athlon/bzflag-2.0.2-4.athlon.rpm to be installed Resolving Dependencies --> Populating transaction set with selected packages. Please wait. ---> Package bzflag.athlon 0:2.0.2-4 set to be updated --> Running transaction check Dependencies Resolved ============================================================================= Package Arch Version Repository Size ============================================================================= Installing: bzflag athlon 2.0.2-4 /home/y4kk0/rpm/ 13 M Transaction Summary ============================================================================= Install 1 Package(s) Update 0 Package(s) Remove 0 Package(s) Total download size: 13 M Is this ok [y/N]: y Downloading Packages: Running Transaction Test Finished Transaction Test Transaction Test Succeeded Running Transaction Installing: bzflag ######################### [1/1] Installed: bzflag.athlon 0:2.0.2-4 Complete! [root@X yum.repos.d]# (zrobiłem to po ifdown eth0). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi