Skocz do zawartości

Instalacja Fc3 Lub Fc4 Na Laptopie.

onlydust

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem spytać czy ktoś z Was instalował nasz ulubiony system na laptopie i czy ni ema z tym kłopotów? Interesuje mnie także czy na intelowskej platformie CENTRINO fedora instaluje się i działą bez problemu?

oczywiscie, sporo osob instaluje :) moj sprzet jest zblizony do centrino1, na celkuM350, ukladach intel85x. Co prawda teraz mam innego (_linuxa_ → Linuksa) ORT, ale fc3 takze byla. Nie odpalalem na swoim tylko wirelessa, ale podobno to proste takze. poza problemami z dzwiekiem (snd_intel_8x0, ale szybkie do rozwiazania) wszystko pieknie smiga. zero problemow. Z opinii moich znajomych, z platforma Intela jest duzo mniej problemow niz z lapami opartymi na integracji SiS czy Via

Ja zainstalowałem FC na laptopie Gericom Hummer. O dziwo wstało wszystko co miało, łacznie z obserwacją baterii, która szwankowała w innych distro.

Nie mam problemów także z matrycą w dużej rozdzielczości - 1280x1024 - wszystko działa poprawnie. Nie pojawiły sie tez najmniejsze nawet problemy z kartą PCMCIA oraz napędami podłączanymi przez USB (flop i zewnętrzny HDD).. Dżwięk również podniósł sie od strzału...

Jedyna niedziałająca rzecz to oczywiście modem na pokładzie samego lapa... Ale nigdy nie działał to sobie dałem z nim spokój..

Mój laptop niestety nie ma centrino - ale porównywałem u kolegi, który centrino ma - chodzi bez problemów...

Mam FC3 na compaq presario 2010US, (Celeron M350) i wszystko działa (tylko modemu nie próbowałem), typowe sprawy, nad którymi spędziłem trochę czasu to wspomniany dźwięk na i8x0 i wireless ale teraz wszystko działa bez zarzutu i nawet nie myślę o użwaniu windy ktorą kupiłem (sprzedano mi) razem a tym laptopem.

pozdr :)

Ja mam zainstalowaną FC3 na laptopie (jakiś noname). Celeron 1GHz 256 RAMU na SISie. Jedyną rzeczą z jaką miałem problem to RAM. Jest go trochę mało (stanowczo za mało aby działał OpenOffcie.org). Odchudziłem trochę system ze zbędnych wodotrysków i pracuje się całkiem przyjemnie. Nie udało mi się odpalić modemu (ale przyznam że prawie nie próbowałem - nie był mi potrzebny).

Ale generalnie bez większych kłopotów.

• 2 weeks later...