spyro Napisano Maj 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2005 Siema. Czy ktoś wie w jakim katalogu yum trzyma ściągnięte paczki. Bo tak sie składa że po aktualizacji systemu która jakimś sposobem nie doszła do końca, brakuje mi miejsca na dysku i yum mi nie usunął tych paczek. Bardzo prosze o lokalizacje katalogu. Z góry przepraszam jak nie trafiłem z tym pytaniem w tą część forum do której pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Maj 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2005 /var/cache/yum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Maj 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2005 Tylko nie kasuj niczego "na siłę", zamiast tego użyj komendy "yum clean packages". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Maj 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2005 Dzięki Raven. Tym sposobem zaoszczędziłem około 800 mega. Jeszcze raz dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Maj 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2005 OT: @spyro , jezeli juz na tym forum bledy ortograficzne sa kolorowane to moze by tak je poprawiac by sie nie rzucaly w oczy? Chyba ze Ci to nie przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Maj 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2005 no dobra ale jak się wywali paczki to będzie sie dało je potem jakoś prosto odinstalować przez yuma ? a w ogóleORT słyszałem ze można po prosty przegrać takie paczki do czytego systemu i potem zrobić update z posiadanych paczek ale z pomocą jakiej komendy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Maj 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2005 no dobra ale jak się wywali paczki to będzie sie dało je potem jakoś prosto odinstalować przez yuma ? tak a w ogóleORT słyszałem ze można po prosty przegrać takie paczki do czytego systemu i potem zrobić update z posiadanych paczek Ano dobrze słyszłeś. ale z pomocą jakiej komendy Ano albo je wrzucasz do katalogu, gdzie taki yum zapisuje stargane paczki (ale z pewnością już znajdzie nowsze wersje i będzie je chciał ściągnąć) i robisz upgrade albo w danym katalogu, gdzie je masz robisz rpm -Uhv *.rpm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi