cru5h Napisano Czerwiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2005 Witam. Proszę o pomoc. Zainstalowałem Fedorke 3 kernel 2.6.9-1 .Wszystko dziala ok do czasu kiedy ładowania progamów przez deamona sie konczy i wtedy... pojawiaja sie dziwne pasy na ekranie - tj. błędne sterowniki. Wcześniej działało (jak kiedyś juz miałem zainstalowana F3). Mój sprzet to Ahtlon XP-M 2600+@3200 i karta grafiki Gigabyte Radeon9200 128bit. BIOS mam wgrany modowany (płyta gł Abit NF7S ver 2.0).Myślałem że to poprzez opcje fast write w BIOS (stery od grafy mogły tego nie obsługiwać) ale to też nie pomogło. Czy ktoś wie co to może być? Czy to może być spowodowane podkręceniem procka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Czerwiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2005 Cóż ... z technicznego punktu widzenia nawet dobrze chłodzony procesor przy podkręcaniu gubi swoją dokładność i traci stabilność! Więc jest to jedna z prawdopodobnych opcji. Na tej grafie powinno chodzić. Spróbuj edytować opcje startowe jądra w grubie (kalwisz e) i w linijce gdzie masz rhgb quaiet dopisz 3 Spowoduje to uruchomienie systemu w trybie tekstowym. Jeśli ci się system uruchomi to zaktualizuj xorg i wyedytuj plik /etc/X11/xorg.conf znajdź tam wpis driver "vesa" i zmień vesa na nv i powinno zachulać po ponownym odpaleniu fedorki. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cru5h Napisano Czerwiec 8, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2005 (edytowane) Juz doszedłem o co chodziło.:DMiałem ustawioną szyne AGP x8 w BIOS, po ustawieniu na auto wszystko działa. Cóż moze Xy nie obsługuja AGP x8 (przynajmniej z standardowymi sterownikami).Dzieki za odp. PS chłodzenie mam ok - proc w stresie w granicach 46 stopni, normalnie chodzi na 37 stopni. POZDRAWIAM... §4 punkt 6 Edytowane Czerwiec 8, 2005 przez Raven Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi