Skocz do zawartości

Neo+sagem

zoltodziub

Rekomendowane odpowiedzi

Uzytkuje co prawda lina dopiero od 2 tygodni, ale uwazamlem, ze potrafie przejsc instalacje krok po kroku, a tu du...

Niedawno zakupilem neo z modem sagem. Instalacja sterownikow przebiegla pomyslnie {takibyl komunikat}, ale nie swieci sie dioda ADSL {na windzie pali sie}. no i nie moge sie polaczyc. Pomozcie!!!

Zrób tak → http://www.fedora.pl/site/index.php?option...id=46&Itemid=34

Sposób dziąła na pewno. Jedynie są róznice w konfiguracji ponieważ ORT poszczególne wersje steronika trochę się róznią lae zawsze trzeba wybarć Polske. Ważne jest też dodanie zmiennej PATH.

Nie wszystkie wersje sterownika działają ze wszystkimi modemaimi. Modemy Sagem Fast 800 mają rózne firmwarey i czasami jest tka że trzba z danym modemem używać starszego sterownika.

Sposób instalowania sterowników eagle-usb (do Sagema 800) w Fedora Core należy z pewnością do najbardziej pokopanych. Te skomplikowane opisy... Uff! Przez litość nie wspomnę już o Mandriva albo Ubuntu, gdzie całą rzecz robi się niemal z automatu. Ale nawet na SuSE jest znacznie łatwiej uruchomić neostradę + na Sagemie.

Mimo wszystko polecam najnowszą wersję Eagle-usb-2.3.1 stable bo starsze wersje bywają kapryśne.

A jak ci się nie świecie dioda, to może spróbuj

# eaglectrl -d

... ale nie swieci sie dioda ADSL
Też tak kiedyś miałem, pomogła reinstalacja sterowników. W katalogu ze sterownikami wydajesz make uninstall wcześniej logując się za pomocą "su -", po zakończeniu musisz "odpiąć i zapiąć" modem w USB. I wykonać instalację od początku. Mi kiedyś pomogło.

Sposób instalowania sterowników eagle-usb (do Sagema 800) w Fedora Core należy z pewnością do najbardziej pokopanych.
Wg mnie to chyba instalka Thomsona jest jeszcze bardziej zakręcona.

BTW. Ja używam wysłużonych sterowników 1.9.8, nowsze czasami mnie rozłączały.

PzdR