Yuo Napisano Czerwiec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2005 Mam od niedawna BARDZO starego laptopa... procek 20mHz RAM: 16MB HDD: 10MB czarno-biały ekran... Jaką dystrybucję byście polecili? Myślałem o jednodyskietkowych, ale nie umiałem żadnej sensownej znaleźć. Chodzi o to, żeby był tam Midnight Commander... edycja/kopiowanie plików. Najlepiej, żeby całość miała do 4MB. Czy jakiś GUI by na tym chodził? Winda 3.11 w każdym razie na nim działała Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
botul Napisano Czerwiec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2005 Oj nie wiem, czy cokolwiek na nim ruszy. AFAIR jądro Linuksa potrzebuje minimum procesora i386 - na 286 nie ruszy, a 20 MHz, to raczej nie 386. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Czerwiec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2005 HDD: 10MB [ciach] Winda 3.11 w każdym razie na nim działała Poważnie? Mam dwie kopie tego systemu, obydwie zajmują 10+1 dyskietek... Jak to się może mieścić na takim dysku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Czerwiec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2005 He he ... stare dobre czasy kiedy to przerwania i porty się na zworkach ustawiało Teraz każdy głupi może poskładać sobie komputer. Wtedy to był nielada wyczyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Czerwiec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2005 NIe wiem za bardzo co tam można instalnąć, ale może jakieś stare distro, z kernelem poniżej 2.0 A te jedno dysketkowe, to chyba powinno się coś znaleźć :] Cholera go zresztą wie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuo Napisano Czerwiec 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2005 HDD: 10MB [ciach] Winda 3.11 w każdym razie na nim działała Poważnie? Mam dwie kopie tego systemu, obydwie zajmują 10+1 dyskietek... Jak to się może mieścić na takim dysku? przecież nie trzeba instalować całego systemu... Fedora może zajmować 8GB, a może 600MB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 HDD: 10MB [ciach] Winda 3.11 w każdym razie na nim działała Poważnie? Mam dwie kopie tego systemu, obydwie zajmują 10+1 dyskietek... Jak to się może mieścić na takim dysku? przecież nie trzeba instalować całego systemu... Fedora może zajmować 8GB, a może 600MB... W Win 3.11? O ile pamiętam to nie było dużych możliwości manipulacji... Miałem wgraną najlżejszą wersję i pamiętam, że zajmowała 20% dysku 60MB, czyli 12MB... Ostatecznie mogłem mieć w niej kilka mega spamu, czyli mogłoby wejść na dysk 10MB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zygmunt Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 Hejo, no ja ma podobny problem ale z Pentium(1) i 40 MB Ramu, moze ktoś powie coś na ten temat co zainstalować????? Pomożcie proszę, jakiś fajny ale z trybem graficznym. Głównie rzecz biorąc to moi znajomi (mali) chcą (_linux'a_ → Linuksa) ORT, ale mają starego kompa. I nie wiem co zrobić (zainstalować) aby im szło bez problemów. Myślę o Red Hacie, ale jakimś starszym typu 6.0, co wy na to??? Lub miał ktoś taki problem??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 Hejo, no ja ma podobny problem ale z Pentium(1) i 40 MB Ramu Zerknij na http://rule-project.org/ (teraz mają stronę w trakcie przebudowy) -- specjalizują się własnie w wykorzystaniu takiego sprzetu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi