Ramzes_II Napisano Czerwiec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2005 hi! a wiec mam zainstalowanego (_rpm'a_ → RPM-a) ORT - j2re1.4.2_07 dowiazanie tez zrobilem [ln -s] biblioteki etc. no pokazuje dowiazany plik i powinno chodzic ale nie chodzi mi java wchodzac na czat np. wirtualnej polski wyskakuje wiadomo co z prosba o zainstalowanie wtyczki... no ni cholerki nie idzie na inne sposoby juz odinstalowywalem i na nowo install i null chyba z 5 razy cos musi byc na rzeczy prosze o wskazowki z gory merci help help help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Czerwiec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2005 Ja z java instalowaną z RPM walczyłem jakieś 10 min (nie mogłem znaleźć pluginu do przeglądarki) i wróciłem do tej drugiej instalki tj nie (_rpma_ → RPM-a) ORT. I tobie radzę również tak zrobić Przegraj plik jre<blabla>.bin do katalogu /opt nadaj mu prawa chmod 755 jre* uruchom skrypt instalacyjny jak ci się zainstaluje to do pliku ~/.bashrc dodaj wpis export PATH=$PATH:/opt/jre1.5.0_02/bin To samo wpisz w wiersz poleceń Dalej w katalogu usr/lib/firefox<wersja>/plugins wykonaj polecenie ln -s /opt/jre1.5.0_02/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so ./ uruchom ponownie przeglądarkę i juz masz javę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi