Skocz do zawartości

Skaner Na Psc950 Nie Działa

Savok

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, ze takie tematy byly poruszane juz wiele razy, ale mialem spora przerwe w grzebaniu na forum, a teraz juz ich znalezc nie moglem.

Nie moge uruchomic skanera w urzadzeniu wielofunkcyjnym HP PSC 950. FC3 poprostu go nie widzi i nie chce zobaczyc. Instalowalem juz wszystko przy pomocy Synaptica, usunalem, zainstalowalem zgodnie z instrukcjami HP, dalej nie dziala. Chyba robie cos zle. Czy ktros moglby mi laskawie podac instrukcje krok po kropku co i jak mam zrobic, zeby ten skaner uruchomic?

to rozumiem ze korzystales z tej strony tez :?:

http://hpinkjet.sourceforge.net/install.php

Qrcze mi dziala z tej strony wszystko co prawda to mam psc 1310 ale chyba to nie jest jakias znaczaca róznica. A drukarke ci w ogóle wykrylo? Moze ci wylecial kabel ?

Tak, tak, problem polega na tym, ze wszystko wydaje sie byc dobrze zainstalowane. System rozpoznaje urzadzenie, komunikuje sie z nim, drukuje ale nie skanuje. Przeinstalowalem wszystko jeszcze raz, rekonfigurowalem, skaner dalej nie isnieje :angry: To jest blad z typu "urzadzenie skaner nie jest urzadzeniem typu skaner". Az tak moja wiedza na temat kompow nie siega zeby samemu to wygrzebac, dlatego tutaj pisze. Gdyby to byl blad w konfiguracji juz dawno bym go rozwiazal.

• 1 month later...