Thorn123 Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 Witam niedwno sie przesiadlem z windowsa na linuksa pod windowsem uczylem sie jezyka c++ w standardzie ansi i teraz mam pytanie a raczej prosbe czy ktos mogl by mi polecic jakies srodowisko do nauki w linuksie ?? i opis miej wiecej co i jak sie w nim obsluguje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 edytor: vi, gedit, kwrite, dla hardkorowców nano albo mc kompilator gcc lub jego odmiana dla innego języka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 [ciach] teraz mam pytanie a raczej prosbe czy ktos mogl by mi polecic jakies srodowisko do nauki w linuksie ?? i opis miej wiecej co i jak sie w nim obsluguje zajrzyj na strone zamiennikow -> rwo, 7. Programowanie. Najpopularniejszymi bibliotekami srodowisk graficznych sa QT i gtk, do nich dobierasz sobie IDE, np kdevelop, anjuta.. ale lepiej poszukaj szczegolow na sieci, jest mnostwo tutoriali... mozesz takze skorzystac z Borlandowskiego Kylixa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 QTD ->api, anjuta ->dev Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Czerwiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2005 Ja z powodzeniem używam Eclipse jednak bywa chole.. bardzo wolny momentami i do obsługi C++ wymaga wtyczek Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi