Słoń Napisano Czerwiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2005 Czym sprawdzić sumy kontrolne iso FC4 pod windowsem przed wypaleniem? Zciagnąłem 2 płyte 2 x i ciągle coś nie tak. md5 sprawdzałem pod total commanderem, do sha1sum znalazłem jakiś plugin do tc ale mi nie działa. Jest jakiś program do tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkatraz Napisano Czerwiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2005 Jest jakiś program do tego? Jest FSum Jest to wersja do konsoli... moze zna ktos wygodniejsza :?: Sciagalem obraz DVD i mi sie sumy nie zgadzaly.... no i znowu pobieram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legus Napisano Czerwiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2005 Nie wiem czy jest cos do windowsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkatraz Napisano Czerwiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2005 Nie wiem czy jest cos do windowsa cos jest na pewno mialem, ale sie zagubilo i sie znalazlo MD2, MD4, MD5, SHA-1, SHA-2( 256, 384, 512), RIPEMD-160, PANAMA, TIGER, ADLER32, CRC32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2005 Sciagalem obraz DVD i mi sie sumy nie zgadzaly Niektóre programy nie potrafią ściągać plików większych niż 2GB (przykładowo windowsowy DAP ma takie problemy). Polecam wget 1.10 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkatraz Napisano Czerwiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2005 Sciagalem obraz DVD i mi sie sumy nie zgadzaly Niektóre programy nie potrafią ściągać plików większych niż 2GB (przykładowo windowsowy DAP ma takie problemy). Polecam wget 1.10 :] wiem ale sciagalem FileZilla FC3 i bylo ok.. tym razem niet no zobaczymy teraz jak bedzie... jesli sie powtorzy to sciagam z torrenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2005 Pod windowsa jest programik md5sum.exe albo md5sums.exe (nie pamiętam dokładnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Czerwiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2005 Polecam wget 1.10 Nie wiem czemu ale w relese-notes FC4 piszą aby wgeta nie używać bo błędy wywali... ( przy ściągniou obrazu większego niż 2 GB) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2005 http://cvs.sunsite.dk/viewcvs.cgi/wget/NEW...type=text/plain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Czerwiec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2005 Czym sprawdzić sumy kontrolne iso FC4 pod windowsem przed wypaleniem? Zciagnąłem 2 płyte 2 x i ciągle coś nie tak. md5 sprawdzałem pod total commanderem, do sha1sum znalazłem jakiś plugin do tc ale mi nie działa. Jest jakiś program do tego http://www.etree.org/cgi-bin/counter.cgi/s...ware/md5sum.exe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2005 http://www.etree.org/cgi-bin/counter.cgi/s...ware/md5sum.exe Ale to liczy chyba tylko sumy kontrolne MD5, a nie SHA-1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi