madmaxi Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 Prosze o wyrozumiałośc, ponieważ nie mam dużej praktyki na tym sytemie. Chodzi mi o fedore 3 i neostrade na modemie sagema fast 800 e2t . Instalowałe go zgodnie z faqiem który był zamieszczony na głównej stornie tej stronki. Dotyczył on własnie neostrady i mojego sagema. Niestety choć wszystko przebiega poprawnie kiedy chce włączyc neo wyskakuje ze modem nie działą. Moze ktos ma namiary na fedore 3 z neo i opis instalacji, albo niehc mi ktos cos podpowiee moze robie mały błąd o którym nie mam pojecia. Prosze o pomoc z góry dzieki MADMAXIII Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 Jaki masz sterownik? Ściągnij jak najnowszy, najlepiej Eagle-Usb-2.3.1 Stable i spróbuj zainstalować go standardowo, a więc kolejno: tar jxvf eagle-usb-2.3.1.tar.bz2 cd eagle-usb-2.3.1 ./configure make make install gdyby pojawił się taki shit (co częste w Fedorze) /bin/sh: depmod: command not found make[1]: *** [installdriver] Błąd 127 make[1]: Leaving directory `/home/nicolas/eagle-usb-2.3.1/driver' make: *** [install] Błąd 2 wtedy potrzebny jest taki trik: export PATH=${PATH}:/sbin/ make uninstall i powtórzyć instalację dalej klasyka: eagleconfig startadsl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC_user Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 Nie męcz się z modemami!!! Kupiłem sobie ruter (ADSL Modem Router ADE-3110 Firmy Planet) i skończyły się moje klopoty z modemem. Po skonfigurowniu go na neostradę sam mnie podłącza do sieci przy starcie systemu. Kupiłem go, bo właśnie nie moŋłem w FC3 skonfigurować podłączenia Thomson ST330. 170 zł, 3 lata gwarancji i po kłopocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebnowak Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 Witam. Po przeczytaniu ostatniego posta muszę coś napisać: Kupiłem sobie ruter. ADSL Modem Router ADE-3110 Firmy Planet. bo właśnie nie mogłem w FC3 skonfigurować podłączenia Thomson ST330 BEZ SENSU. KAŻDA TAKA POMOC JEST NIEOCENIONA Pozdrawiam. W przypadku problemów z linux-em myślę, że FC_user ANALOGICZNIE kupi WINDOWS (oczywiście ze wszystkimi dostępnymi poprawkami) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 gdyby pojawił się taki shit (co częste w Fedorze) /bin/sh: depmod: command not found make[1]: *** [installdriver] Błąd 127 make[1]: Leaving directory `/home/nicolas/eagle-usb-2.3.1/driver' make: *** [install] Błąd 2 wtedy potrzebny jest taki trik: export PATH=${PATH}:/sbin/ Ze względów bezpieczeństwa zwykli użytkownicy nie mają katalogów /sbin i /usr/sbin w zmiennej PATH. Na koncie roota wszystko jest poprawnie ustawione i nie trzeba nic zmieniać. No, ale jak ktoś nawet nie potrafi się poprawnie¹ zalogować na superużytkownika, to potem wypisuje różne bzdury... ¹ su - (z kreską na końcu) man su Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 Ze względów bezpieczeństwa zwykli użytkownicy nie mają katalogów /sbin i /usr/sbin w zmiennej PATH. Na koncie roota wszystko jest poprawnie ustawione i nie trzeba nic zmieniać. No, ale jak ktoś nawet nie potrafi się poprawnie¹ zalogować na superużytkownika, to potem wypisuje różne bzdury kogo masz na myśli mówiąc: "nie potrafi się zalogować" ??? mnie? no to pudło... bo ja akurat dobrze wiem, jaka jest różnica miedzy su a su - jednak wielu ludzi nie zwraca na to uwagi i mają potem problem ze zmiennymi środowiskowymi a ty nie bądź taki mądrala, co to wszedzie musi wsadzic swoje trzy grosze to, że tu jesteś "mistrzem" nie uprawnia cię w moim odczuciu do takich głupich odzywek szkoda że nie można dać poleceń man kultura albo man skromność boby ci się przydało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 jednak wielu ludzi nie zwraca na to uwagi i mają potem problem ze zmiennymi środowiskowymi To się podaje poprawne rozwiązanie, a nie kombinowanie z PATH. nie uprawnia cię w moim odczuciu do takich głupich odzywek No, w sumie może trochę przegiąłem. Jeśli bardzo Cię to uraziło, to sorry. Teraz mam sesję i mnie wszystko ostatnio drażni; szczególnie błędne doradzanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebnowak Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 Witam. Przytaczając sformułowanie: No, ale jak ktoś nawet nie potrafi się poprawnie zalogować na superużytkownika poprawnie to wg Ciebie: su - a wg mnie wszystko zależy od intencji ... Pozdrawiam. Nie wiem czy taka pomoc jest POMOCNA ? no ale mogę się mylić - nie jestem moderatorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC_user Napisano Czerwiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2005 W przypadku problemów z linux-em myślę, że FC_user ANALOGICZNIE kupi WINDOWS (oczywiście ze wszystkimi dostępnymi poprawkami) FC_user nie kupi sobie Windowns bo nie jest sympatykiem pana Gatesa, ale próbowałem zainstalować ST330 na wiele sposobów, korzystając z mnóstwa wspaniałych rad różnych "expertów" i na nic się to zdało, dlatego piszę, to co piszę - po co sobie utrudniać zycie :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi