Skocz do zawartości

Fc2 => Fc3 => Fc4

Soleth

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa wyglada nastepujaco:

Mialem FC3 ostatrnio i mi sie cholernie podobala, tylko nie mialem dzwieku, bo mam karte na ISA. Probowalem roznych rzeczy ale nic sie nie udawalo z tym zrobic. Zaistalowalem ostatnio FC4. Na poczatku nie za bardzo mi sie spodobala, pozatym dzwieku dalej nie ma, ale chce jej dalej uzywac. Natomiast czytalem, ze w FC2 dzwiek na ISA byl...

Mam taki pomysl. Zainstalowalbym FC2. Zalozmy, ze mialbym dzwiek. Z plyt update'uje ja do FC3, a nastepnie do FC4. FC3 i 4 mam na plytach, 2 musialbym sciagnac. Powiedzcie co o tym myslicie, czy podczat update'owania FC nic sie nie psuje w systemie?

Pozdrawiam!

Soleth

Różnych rzeczy, czyli jakich? Próbowałeś kompilować jądro z odpowiednimi modułami? Może nie ma ich już w FC3 i FC4 domyślnie kompilowanych.

A co do updatu, może lepiej bedzie, jak sprubujesz prezenieść ustawienia dźwięku - Alsy, o ile byla w FC2, lub innego srodowisko dżwięku i ustawisz je jako domyślne w FC4.

:shock: NIE TDY DROGA !!!

Po updateach na pewno ci dźwięk nie będzie działał bo jak sądzę za obsługe twojej karty (a raczej brak tej obsługi) odpowiedzialny jest kernel. Poprostu w nowszych FC3 i FC4 obsługa twojej karty może być wyłączona w jaju i wtedy co byś nie robił to i tak będzie du..

Jedyne co cię ratuje to rekompilacja jajka i włącznie obsługi twojej karty...

Edit

a\Ale numer skrypt foru mpozarł mi duże ę powyżej ... poprawiałem 3 razy a nie ma ...

dziwne troche jak dla mnie bo ja tez mam przedpotopowa karte na isa (crystal'a)

na fc2 nie dzialala musialem sie meczyc z instalowaniem jej co i tak konczylo sie fiaskiem (znaczy to ja kombinowalem jak juz nawet dzialala ;) ), dopiero na fc3 i fc4 system wykryl ja bez najmniejszych problemow

wiec masz odwrotny problem do mojego

na fc2 sciagnolem sobie "nie stabilna" alse by zdobyc alcaconf (nie wiem czem nie chcial sie ten program odpalic, gdzeis na jakims forum znalazlem ze w wersjach stabilnych alsy alsaconf nie ma)

i dopiero z alsaconf probowalem moja karte i udalo sie a potem przekombinowalem ;)

sprobuj moze to pomoze

pozdro

@lszk

[root@localhost ~]# alsaconf

-bash: alsaconf: command not found

I od razu mowie, ze wklepuje to spod roota z "minusikiem" czyli "su -"

Apropo:

[root@localhost ~]# rpm -qa | grep alsa

alsa-utils-1.0.9rc2-2

alsa-lib-1.0.9rc4-2

alsa-lib-devel-1.0.9rc4-2