milosz1987 Napisano Lipiec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2005 witam, nie wiem czy to jest dobry tytul do tego tematu ale wytlumacze o co mi chodzi. otoz jestem podpiety do internetu przez siec lokalną. nie mam zewnętrznego IP, a chciałbym wpuścić kumpla na ssh żeby mi skonfigurował pare rzeczy. jak to zrobić? ma ktoś jakiś pomysł? oczywiście ten kumpel jest całkowicie z innej sieci. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2005 Co to za sieć, że zewnętrznego ip nie posiadasz? TUTAJ w jednym z działów linux faq pamiętam było coś na ten temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2005 Rozumiem, że to Ty nie masz zewn. ip, ale jest taki na serwerze. W takim razie, to admin musiałby Ci przekierować jakiś port, a Ty sobie byś go musiał ustawić w configu ssh. A potem kumpel musiałby pamiętać, że by się do Ciebie łącząc na ten określony port, a nie, jak jest domyślnie na port 22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecier Napisano Sierpień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 jesli twoj kolega ma pobliczny ip i ma serwer ssh to mozesz sie do niego polaczyc robiac tunel ze swojego 22 na jego jakis tam. A wtedy on moze sie polaczyc ssh lokalnie na wybrany przez ciebie port (oczywisie musi byc to port powyzej 1024) i jest u ciebie na maszynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi