cavemanxp Napisano Lipiec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2005 Witam Korzystam z Fedory Core 4 i po ostatniej aktualizacji i przeinstalowaniu modemu nie działa mi sieć w ogóle modem sie niesynchronizuje ani eaglectrl -d ani eaglectrl -w ani nic innego co do tej pory znam niepomaga. W poprzedmin jajku mimo ustawienia Neostrady przy starcie systemu że ma sie uruchamiać (_niedziała_ → nie działa) ORTło, musiałem ręcznie wpisać startadsl i wtedy poszło. Moje pytanie takie może sterowniki są do bani mam Eagle-usb-2.3.2 zainstalowane nowszych niewidze bo raczej nie ma. Zależało by mi na tym aby Neostrade uruchomić i aby startowała przy starcie proszę o wszelkie sugestie co moge zrobić i jak będzie ktoś pisać to bardzo prosze bez skrótów myślowych. Napisać jak najdokładniej co mam zrobić bo Linuxsa używam od niedawna. Pozdrawiam i prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Lipiec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2005 Spróbuj dodać to do /etc/rc.d/rc.local mount -t usbdevfs none /proc/bus/usb /usr/local/sbin/eaglectrl -w /usr/local/sbin/startadsl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Lipiec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2005 raczej jesli juz to mount -t usbdevfs none /proc/bus/usb /usr/sbin/eaglectrl -w /usr/sbin/startadsl ja te pliki mam w /usr/sbin a nie /usr/local/sbin (FC4 i najnowsze sterowniki) Z tymi sterownikami mialem problemy choc instalke znam na pamiec. Pomoglo rozlaczanie i podlaczanie na nowo modemu (przed eaglestat), a takze edycja /etc/resolv.conf i /etc/ppp/chap-secrets (nawet po przeinstalowaniu sterow z teoretycznym zachowaniem ustawien -> i tak wycielo resolv.conf ;/ ) Edytowalem tak jak w tym opisie dla Vlosa -> http://vlos.org/forum/index.php?showtopic=46 (odpalaniem automatycznym neo na Vlosie sie nie sugeruj, bo to zupelnie inna bajka niz na FC) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cavemanxp Napisano Lipiec 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2005 Przepraszam za nieobecność walczyłem też z tym problemem i nic nidziała Wracam do Fedora Core 3 tam all działa bez kaszlu. Przynajmniej działało Zobacze jak przeinstaluje oby działało Pozdrawiam i dzięki za sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Lipiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2005 Tak troszeczkę poza tematem. Ponieważ lubię testować różne distra więc zdarzały się kłopoty z instalacją sterów do sagema. Teraz mam router z wbudowanym modemem i zero problemu pod jaką kolwiek dystrybucją, knoppixy, slaxy (live cd) odpalają od ręki. Wydatek w granicach 200zł ale warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Lipiec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2005 zdarzały się kłopoty z instalacją sterów do sagema. Teraz mam router z wbudowanym modemem i zero problemu pod jaką kolwiek dystrybucją, knoppixy, slaxy (live cd) odpalają od ręki. Wydatek w granicach 200zł ale warto wole poczekac na UEagle-atm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi