perbeatus Napisano Lipiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 Witam. Mam problemik mały. Podczas startu kompa wyskakują mi jakieś warningi z którymi bardzo chetnie bym się zapoznał jednak nie bardzo wiem gdzie szukać logu startu kompa. Może ktoś wie? /var/log/ przejżałem ale tam nic nie ma takiego jak przystarcie mi się pokazuje. Aha, proszę tylko nie myśleć że ja chcę zobaczyć to co daje rhgb Normalne komendy chcę Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosz1987 Napisano Lipiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 a jaką masz fedore? ja mam fc3 i w katalogu /var/log/ mam plik boot.log i tam mam cały start i zamknięcie kompa opisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek_22 Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 Mam FC4 i plik boot.log w katalogu /var/log/ jest pusty zmiana pliku w /ect/syslog nic nie daje nadal pusto zupelnie jak by go cos nadpisywalo :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 Też się podepnę. Przy wyłączaniu systemu po kolei mam wyłączane pewne usługi ale mam też wiele linii bliżej przezemnie niezidentyfikowanych, które chchciałbym jednak przeczytać, a które pojawiły mi się tam dość niedawno i chciałbym się dowiedzieć o nich coś więcej. . Gdzie można to zrobić? P.S. u mnie /var/log/boot* też są puste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 A u mnie nie Może brak Wam wywołania przy starcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 poleceniem ktore sluzy do wychwytywania informacji przy starcie komputera jest dmesg, ponadto warto powiazac go z grep'em, np.: dmesg | grep eth0 dmesg | grep ACPI itp. w ten sposob latwo wylowic potrzebne nam informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek_22 Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 No dobra ale w Madraku 10.1 boot.log dzialal sprobuje twojego sposobu widac to jakas wada distra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 w mojej FC3 logi rowniez zapisywane sa w boot.log oraz boot.log.x (gdzie x=<1;4>) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek_22 Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 Z tego co wiem to blad wystepuje tylko w FC4 zglaszal to ktos moze do Red Hata?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 Musisz (-cie) trochę poszukać na ten temat, ponieważ nie yest to problem całej dystrybucji - sprawdziłem dziś u znajomego, wszystko yest ok (posiada oc FC4). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek_22 Napisano Lipiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2005 Musisz (-cie) trochę poszukać na ten temat, ponieważ nie yest to problem całej dystrybucji - sprawdziłem dziś u znajomego, wszystko yest ok (posiada oc FC4). Moze cos updetowal ja po domyslnej instalacji fedorki 4 mam taki problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Lipiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2005 Moze cos updetowal ja po domyslnej instalacji fedorki 4 mam taki problem jezeli jedziesz na domyslnej instalacji FC4 to znajdziesz jeszcze sporo bledow lepiej zaktualizuj caly system unikniesz tym samym sporo stresu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek_22 Napisano Sierpień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2005 A wiec panowie Bugzilla redhata mowi jedno porsze Blad Boot.log ala redhat.bugzilla.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi