tomek.grzybek Napisano Lipiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2005 mam prośbę jako że wiele osob ma z tym problem a tak naprawdę trudno jest znaleźć coś zrozumiałego na ten temat /przynajmniej dla początkujących/ czy któryś z ekspertów poświęciłby trochę czasu i podpiął na forum instrukcję /najlepiej taką NIE TYLKO DLA ORŁÓW czyli krok po kroku co zainstalowac co wpisać gdzie i dlaczego/ na bazie której można by stworzyć sieć z jednym wyjściem do netu. taka ze stałym ip lub przez dhcp, przez modem lub kartę itd itp. z góry wielkie dzięki dla tego który znajdzie czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Lipiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2005 Poszukaj mioch postów na forum. Opisywałem w jednym po krótce jako skonfigurować sieć włącznie z iptables. Jak nie pomoże to napisze cały tekst pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek.grzybek Napisano Lipiec 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2005 naprawde probowalem szulac i konfigurowac cos na bazie znalezionych artykulow ale nie jest to latwy temat wiec prosilbym bardzo o kapsulke z wiedza podstawowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2005 STĄÐ możesz zaopatrzyć się w wykład poświęcony temu zagadnieniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek.grzybek Napisano Lipiec 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2005 OK po kilku wieczorach spędzonych przy kompie udało się mam net na wszystkicz maszynach. Ale kompendium i tak by się przydało i to takie krok po kroku. Mogłoby to uwolnić forum od pytań: JAAAK? i pewnie pomogło wielu rozpoczynającym karierę w linuksie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karmazyn Napisano Sierpień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 skoro masz jużwszystko w palcu (może nie w tym najmniejszym) to prosze poświęć troche swojego czasu na napisanie takiego Vademecum PS: po przejściu na Lina i próbie zrobienia na nim sieci dla mojego Wina na drugim kompie, świat nagle stracił BARWY... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Sierpień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 Za pomoca firestarter zrobil bys to bez zadnej wiedzy w mniej niz 5 min. Ale skoro korzystales z roznych artow to pewnie sie wiele nauczyles... a to nawet i lepiej przynajmniej moim zdaniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karmazyn Napisano Sierpień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2005 powiedzmy tak urzyłem Firestarter i wiesz co mi się stało?? straciłem neta.... na Linie (server) a na XP (w sieci) jak nie było tak nie ma dalej... eth0 - połączenie z internetem z eth0 IP jest pobierane automatycznie od usługodawcy więc tu nie zamierzam nic knocić bo mi net siądzie eth1 - połączenie z drugim komputerem w sieci własnej (Windows) a w eth1 prosze mi podać co i jak mam zrobić, aby połączyło się z XP oraz udostępniało internet z eth0 przez eth1 ***************************** właśnie doszłem do pewnego wniosku żę przerywa mi połączenie internetowe wtedy gdy aktywuje karte eth1 czyli ją włączam co może powodować taki problem? PS: Firestarter uruchomiłem ale wyłączyłem Sharing na eth1 dlatego mi niet nie padł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Sierpień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2005 Ja korzystam z tego programiku i nie narazekam. I mam praktycznie identyczne ustawienia eth0 internet z dhcp. eth1 siec i udostepnienie neta drugiemu kompowi. U mnie wszystko dziala idealnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi