Skocz do zawartości

Program Pocztowy, Który Usuwa Z Serwera

dalmatyn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na dziś mam taką zagadke: czy jest jakiś klient poczty, który przy usuwaniu maili ze śmietnika jednocześnie usuwałby je z konta pocztowego na serwerze :?: Czy evolution to potrafi?

Zależy mi na tym, ponieważ ze skrzynki korzystam w domu poprzez program pocztowy, a w pracy poprzez www. Chcę mieć możliwość kasowania maili z poziomu klienta linuxowego i jednocześnie pozostawienia na serwerze potrzebnych.

Na pewno potrafi usówać po odebraniu tak samo jak program pocztowy wbudowany w Operę, trzeba tylko w Operze odznaczyc opcję "Pozostaw wiadomości na serwerze" w menadżerze kont. Jednak z takim wybiórczym usuwaniem to chyba będą kłopoty.

Przepraszam, ale to za malo. Potrzebuję zdalnie z poziomu klienta poczty usuwać maile pojedynczo.

Ponoć eudora coś takiego potrafi. Ktoś to potwierdzi? Kiedyś zainstalowałem ją na Win98 i rzeraziłem się ilością opcji potrzebna do skonfigurowania żeby to w ogóle zadziałalo. Zresztą może w wyniku braku ustawienia większości z nich (program dostępny był tylko po angielsku) nie bardzo działał. :lammer:

Może jakaś wtyczka jest lub ukryta opcja, skrypt do evolution :?: Czy można przenosić dane pomiędzy evolution i eudorą?

Ktoś ma w ogóle do czynienia z tym drugim??

Opis interesujący, funkcje takie jakbym potrzebował, tylko że ja działam w Gnome. A KDE nawet nie instaluję bo nie lubię...

[flame]

wlasnie dlatego porzucilem Gnoma (GTK) na rzecz KDE (QT)... poprostu pod QT jest znacznie wiecej dobrych programow, pod GTK czesto ich nie ma lub sa gorsze ;)

[/flame]

ale moze jest cos pod GTK podobnego do KShowmail, moze ktos wie i tu powie

powodzenia

wlasnie dlatego porzucilem Gnoma (GTK) na rzecz KDE (QT)... poprostu pod QT jest znacznie wiecej dobrych programow, pod GTK czesto ich nie ma lub sa gorsze

Przecież programy QT bardzo dobrze działają w gnome

ale moze jest cos pod GTK podobnego do KShowmail, moze ktos wie i tu powie

powodzenia

odpowiednikiem jest chyba evolution. Sam urzywam od czasu kiedy thunderbird nie mógł pobrać maili z gmail(trochę ich było ...)

No dobra, z evolution korzystam, tylko jak go nakłonić żeby wybiórczo kasował maile z serwera???????

Z tego co widzę, to standardowo eudory na pingwina nie ma: http://www.eudora.com/download/

Czy może kto z bardziej ode mnie zaawansowanych userów potrafi napisać jakiś skrypt usuwający z serwera maile, które usuwane są z evolution'a :?:

• 1 year later...
  • 2 months later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...