dalmatyn Napisano Lipiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2005 Witam Na dziś mam taką zagadke: czy jest jakiś klient poczty, który przy usuwaniu maili ze śmietnika jednocześnie usuwałby je z konta pocztowego na serwerze :?: Czy evolution to potrafi? Zależy mi na tym, ponieważ ze skrzynki korzystam w domu poprzez program pocztowy, a w pracy poprzez www. Chcę mieć możliwość kasowania maili z poziomu klienta linuxowego i jednocześnie pozostawienia na serwerze potrzebnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Lipiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2005 Na pewno potrafi usówać po odebraniu tak samo jak program pocztowy wbudowany w Operę, trzeba tylko w Operze odznaczyc opcję "Pozostaw wiadomości na serwerze" w menadżerze kont. Jednak z takim wybiórczym usuwaniem to chyba będą kłopoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Lipiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2005 thunderbird ma funkcję pozostaw wiadomości na serwerze przez (jakis okres czasu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalmatyn Napisano Lipiec 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2005 Przepraszam, ale to za malo. Potrzebuję zdalnie z poziomu klienta poczty usuwać maile pojedynczo. Ponoć eudora coś takiego potrafi. Ktoś to potwierdzi? Kiedyś zainstalowałem ją na Win98 i rzeraziłem się ilością opcji potrzebna do skonfigurowania żeby to w ogóle zadziałalo. Zresztą może w wyniku braku ustawienia większości z nich (program dostępny był tylko po angielsku) nie bardzo działał. :lammer: Może jakaś wtyczka jest lub ukryta opcja, skrypt do evolution :?: Czy można przenosić dane pomiędzy evolution i eudorą? Ktoś ma w ogóle do czynienia z tym drugim?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Lipiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2005 To zainstaluj sobie jakiegos szpiega poczty, który pozwoli ci na zdalne usuwanie niechcianej poczty bez ściągania jej na dysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalmatyn Napisano Lipiec 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2005 Brzmi ciekawie Proszę konynuuj. To nawet nie chodzi o spam, ale o wiadomości których nie chcę na serwerze, sa mi zbędne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Lipiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2005 Tzn. szczerze nie wiem jaki może być pod Linuksa, pod windą mam Skrzynkie Boogiego i ponoć The Bat ma taką samą opcję, ale nie znam ich odpowiedników pod Linuksem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Lipiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2005 To nawet nie chodzi o spam, ale o wiadomości których nie chcę na serwerze, sa mi zbędne. KShowmail moze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalmatyn Napisano Lipiec 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2005 KShowmail moze? Opis interesujący, funkcje takie jakbym potrzebował, tylko że ja działam w Gnome. A KDE nawet nie instaluję bo nie lubię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Lipiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2005 KShowmail moze? Opis interesujący, funkcje takie jakbym potrzebował, tylko że ja działam w Gnome. A KDE nawet nie instaluję bo nie lubię... [flame] wlasnie dlatego porzucilem Gnoma (GTK) na rzecz KDE (QT)... poprostu pod QT jest znacznie wiecej dobrych programow, pod GTK czesto ich nie ma lub sa gorsze [/flame] ale moze jest cos pod GTK podobnego do KShowmail, moze ktos wie i tu powie powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Lipiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2005 wlasnie dlatego porzucilem Gnoma (GTK) na rzecz KDE (QT)... poprostu pod QT jest znacznie wiecej dobrych programow, pod GTK czesto ich nie ma lub sa gorsze Przecież programy QT bardzo dobrze działają w gnome ale moze jest cos pod GTK podobnego do KShowmail, moze ktos wie i tu powie powodzenia odpowiednikiem jest chyba evolution. Sam urzywam od czasu kiedy thunderbird nie mógł pobrać maili z gmail(trochę ich było ...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalmatyn Napisano Lipiec 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2005 No dobra, z evolution korzystam, tylko jak go nakłonić żeby wybiórczo kasował maile z serwera??????? Z tego co widzę, to standardowo eudory na pingwina nie ma: http://www.eudora.com/download/ Czy może kto z bardziej ode mnie zaawansowanych userów potrafi napisać jakiś skrypt usuwający z serwera maile, które usuwane są z evolution'a :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmarekz Napisano Maj 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2007 Podtrzymuje pytanie autora. tego postu czy jest jakis program pracujący pod Gnome taki podobny to Outlooka spod Windowsa który by kasował maile w chwili kiedy opróźnie smietnik (usunięte maile w tym programie) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszki Napisano Sierpień 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2007 Witam, Trochę się dziwię, że nikt tego nie wie http://pl.wikipedia.org/wiki/IMAP. A więc każdy program, który obsługuje IMAP (oczywiście serwer tez musi to obsługiwać) ma taką możliwość. Sprawdzałem w evolution i działa. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi