Gość amdfanatyk Napisano Lipiec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2005 witam, do postawienia neo uzywam skryptu z sourceforge, ktory dziala na kazdym aurox'ie ale na fc4 o dziwo nie do konca :/ po uruchomieniu uslugi speedtouch nie mozna korzystac z internetu tzn jak wpisze w przeglodarke np www.linux.pl to nie dziala albo jak dam ping -c 3 linux.pl to dostaje info, ze host jest nie znany; ifconfig pokazuje normanie podniesiony interfejs ppp0, mam przydzielone ip no i jest oczywiscie nr ip komputera-hosta, do ktorego jestem podlaczony, nawet wiecej po konsolach pluja logi z netfiltra; mimo wszystko nie moge sie z zadnym serverem polaczyc :[ przegladanie stron nie dziala, ping nie dziala, nic nie dziala :[ 1 raz mialem ten sam problem gdy zainstalowalem aurox'a bez pakietow internet w srodowisku graficznym czyli mozna domniemac ze winny wszystkiemu jest pakiet compat-libstdc++, ktory z reszta dogralem z cd fc4 ale to tez nie pomoglo :[ chociaz mam ip i podniesiony interfejs ppp0 nie moge w ogole korzystac z internetu :[ p.s. zeby napisac tego posta musialem od nowa wgrac aurox 10.2 :[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebnowak Napisano Lipiec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2005 NEWS na głównej stronie dla FC3 napisany dla 2.6.10 działa na FC4 bez najmniejszego problemu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość amdfanatyk Napisano Lipiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2005 oto rozwiazanie problemu: touch /etc/ppp/resolv.conf echo "nameserver 194.204.152.34" >> /etc/ppp/resolv.conf echo "nameserver 217.98.63.164" >> /etc/ppp/resolv.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi