tompinki Napisano Lipiec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 31, 2005 przy próbie instalacji Ndiswrapper'a i karty sieciowej DWL-510.. wyrzuca problem.... 1. gdy już dochodze do make install to otrzymuje odpowiedź.. "Can't find kernel source".. 2. katalog /usr/src jest pusty a ja nie znam się na tyle lecz powinny być w nim chyb apliki źródła? PS. Fedora Core 4 na DVD z Easylinux. Pozdrawiam. GG-127620 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Sierpień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2005 Nie wiem jak jest w FC teraz, ale powinnien być ndiswrapper w paczce rpm i odpowiedni moduł do jajka. Spróbuj tym sposobem, albo dociągnij kernel-source Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Sierpień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2005 rpm -ihv http://rpm.livna.org/fedora/4/i386/RPMS.lvn/livna-release-4-0.lvn.2.4.noarch.rpm && yum install ndiswrapper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompinki Napisano Sierpień 2, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2005 tylko że ndiswapper jest mi potrzebny do instalacji karty wifi i nie mam neciku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2005 To stargej ręcznie i zainstaluj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi