Skocz do zawartości

Której Fc Uzywasz ?

Patt

Ktorej FC uzywasz ?  

49 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktorej FC uzywasz ?

• FC1
      1
    • FC2
      1
    • FC3
      6
    • FC4
      40
    • FC5/Rawhide/devel
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Nie piszcie po prostu "FC4"itp. Po to jest ta ankieta.Wszelkie posty tego typu powinny zostać wywalone.

Dobrze że nie ty tutaj zarządzasz. Ankieta jest anonimowa, a wiele osób chce powiedzieć nie anonimowo co używa ... Tak samo jak było z ankietą o środowisku graficznym. Powiedz Adminom tego forum że ich posty w tamtym temacie powinny być wywalone to ciekawe kto/co tu zostanie wywalone ... ;)

Dobrze że nie ty tutaj zarządzasz. Ankieta jest anonimowa, a wiele osób chce powiedzieć nie anonimowo co używa ... Tak samo jak było z ankietą o środowisku graficznym. Powiedz Adminom tego forum że ich posty w tamtym temacie powinny być wywalone to ciekawe kto/co tu zostanie wywalone ... ;)

(Nie?)stety zacząłem wywalać, zanim przeczytałem cały wątek. :P Na pocieszenie dodam, że nie zostały usunięte posty dłuższe niż "FC4" lub "Fedora Core 4". A tamten wątek o środowiskach powstał jeszcze zanim zostałem moderatorem, może dlatego jest jeszcze nienaruszony. ;-)

Nie piszcie po prostu "FC4"itp. Po to jest ta ankieta.Wszelkie posty tego typu powinny zostać wywalone.

Do tego typu pochwałek powinno sie używać podpisu, albo pochwalić sie na jakimś czacie. Dziś używasz FC4, a jutro... kto wie czy i na co sie przesiądziesz.

• 2 weeks later...

Jak niektórzy tutaj też zakończyłem przygodę z Fedorą na wersji 3, choć służyła mi długo(2 też miałem) i nie narzekałem. Problem się pojawił w szybkości systemu i ogólnie też chciałem poznać inne distra co by wiedzieć co i jak, bo dyskusje która dystrybucja jest lepsza jakoś mnie nie przekonywały. Chwilowo testowałem Gentoo - L+2005 i nawet działało, no ale długie czasy instalacji, niemożność dobrania optymalnych flag(nikt nie był wstanie powiedzieć jakie są spoko, za dużo różnych opini) a kompilować np. KDE 10 razy co by poznać wpływ flag specjalnie nie jest przyjemną czynnością, więc pożuciłemporzuciłem Gentoo(pewnie jeszcze wróce) i obecnie bawię się PLD ac.

Właśnie teraz stawiam nowego bocianka na dysku gdzie była fedorka 3, bo jest szybszy od tego na którym teraz jest i jeszcze na reiser4 - ciekawe co z tego wyjdzie. A czemu PLD ? Przedewszystkim paczki na i686, no i rodzime distro. Do tego stabilne z dobrze przygotowanym jądrem a także szybkie(chyba, bo to ciężko określić, ale raczej tak). Poldek też jest w pyte, nawet bardziej mi leży niż emerge :)(nie wspominając o apt czy yum'ie - nie żeby były do kitu, bo nie są :D). No troszku się rozpisałem, hehe.

Teoretycznie forum powinienem zmienić, ale jest jakieś takie swojskie i w ogóle spoko :]

Pozdrawiam.

hyhy

na FC4 przejde jak juz nowe paczki dla FC3 nie beda wychodzily :P

Większośc nowych paczek w Fedora Extras jest tylko dla FC4 i Rawhide'a :P

eee przesadzasz, poogladalem sobie przez Wiki:

http://fedoraproject.org/wiki/Extras

najnowsze wydawane paczki i wiekszosc (jak nie wszystkie maja te same wersje) :)

ja teraz zaczynam na serwerku instalowac CentOSa 4.1, a FC3 POZOSTANIE :) narazie na moim kompie ;)

na FC4 przejde jak juz nowe paczki dla FC3 nie beda wychodzily :P

Będą wychodzić jeszcze baaaaaaaaardzoooooo dłuuuuuuuuuugoooooooooo. Wyjdzie sobie FC5, a Ty dalej będziesz przy FC3, bo będziesz miał nowe paczki z FLP. Gdzieś koło FC6 przejdziesz na FC4, no chyba że źle zrozumiałem ;)

Wyjdzie sobie FC5, a Ty dalej będziesz przy FC3, bo będziesz miał nowe paczki z FLP. Gdzieś koło FC6 przejdziesz na FC4, no chyba że źle zrozumiałem ;)

w sumie dobrze zrozumiales ;) moze z wyjatkiem tego ze przejde na FC4 wtedy przejde od razu na FC6 :P

a tak serio to zainstaluje nowa FC jak bede mail jakas motywacje i troszke wiecej wolnego czasu ;)