Simon Templer Napisano Sierpień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2005 Czesc.Zainstalowalem sobie dzisiaj FC4 dotychczas mialem FC3, do tej port korzystalem z apt, ktory byl sciagniety ze strony http://ayo.freshrpms.net/, dla FC3 on jest juz skonfigurowany ale dla FC4 nie. ale zainstalowalem ten nie skonfigurowany do tego doinstalowlaem synaptic-a, i dodalem repozytoria. W sumie przekopiowalem te z FC3 tylko zmienilem 3 na 4. I wszystko chodzilo by dobrze, bo mam baze dodatkowych pakietow oraz sciagane sa z netu ale przy samej instalacji wyskakuje cos takiego [root@localhost simon]# apt-get install kile Reading Package Lists... Done Building Dependency Tree... Done The following NEW packages will be installed: kile (1.8-1.1.fc3.rf) 0 upgraded, 1 newly installed, 0 removed and 147 not upgraded. Need to get 0B/3008kB of archives. After unpacking 6630kB of additional disk space will be used. Checking GPG signatures... ########################################### [100%] E: Unknown signature /var/cache/apt/archives/kile_1.8-1.1.fc3.rf_i386.rpm: (SHA1) DSA sha1 md5 (GPG) NOT OK (MISSING KEYS: GPG#6b8d79e6) E: Error(s) while checking package signatures: 0 unsigned package(s) 1 package(s) with unknown signatures 0 package(s) with illegal/corrupted signatures E: Handler silently failed Oco chodzi, moze ktos wie jak to naprawic, a moze ktos zna juz apt skonfigurowanego pod FC4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Sierpień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2005 Po prostu muszisz dodac odpowiednie klucze publiczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Sierpień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2005 ja sie moze podepne sam w FC3 uzywam apt oraz synaptica, ale z tego co wiem to apt nie jest juz rozwijany i dlatego nie zaleca sie uzywania go w Fedorze, rowniez nie zalecanym jest up2date, pozostaje yum chodzi mi wlasnie o nakladki na yuma, znam tylko yumex'a ale nie przypadl mi do gustu, poniewaz SPORO ustepuje mozliwosciami oraz interfejsem synapitc'owi są jakies inne nakładki na yuma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Sierpień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2005 są jakies inne nakładki na yuma? http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...s&highlite=kyum sa 3 albo 4 inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Sierpień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2005 sa 3 albo 4 inne ehh same beznadziejne te nakladki, chyba jak sie wkurze to przepisze kod synaptica z poleceniami (_yum'a_ → yuma) ORT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Sierpień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2005 sa 3 albo 4 inne chyba jak sie wkurze to przepisze kod synaptica z poleceniami (_yum'a_ → yuma) ORT pisz! ale nie z poleceniami tylko z tym menu synaptica. Bardzo to dla mnie wygodne. No i to ze programy zainstalowane i nie zainstalowane sa wymieszane miedzy soba a nie tak jak jest np. yumexie. pisz pisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Sierpień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2005 Albo lepiej poczekaj, aż RH napisze pupa. Zresztą, już chyba jest w Rawhide'ie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Sierpień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2005 Albo lepiej poczekaj, aż RH napisze pupa. Zresztą, już chyba jest w Rawhide'ie. Rzeczywiście lepiej poczekać. Na razie jest tylko zalążek w wersji, którą nazwałbym alpha. Inaczej mówiąc, to jest klasyczny przykład "development", trzeba poczekać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Sierpień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2005 Znalazłem więcej info na wiki Fedory: http://www.fedoraproject.org/wiki/FC5Future (trzeci akapit). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Sierpień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2005 Znalazłem więcej info na wiki Fedory: http://www.fedoraproject.org/wiki/FC5Future (trzeci akapit). to zintegrowanie moze byc calkiem ciekawe tylko nie wiem dlaczego nie podoba im sie synapticowa lista paczek?? moim zdaniem w tym tkwi sila synapitca (dlatego go uzywam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Sierpień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2005 Może wymyślili coś wygodniejszego, np. "better task oriented system"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Sierpień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2005 Może wymyślili coś wygodniejszego, np. "better task oriented system"? no wlasnie zalezy co to niby ma byc? wlasnie miedzy innymi takie "wszechwiedzace" instalatory systemowe ktore wiedza co chcailbym zainstalowac zanim o tym pomysle spowodowaly ze pracuje na linuksie a nie na jakis okienkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi