exyte Napisano Maj 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2004 Jak i gdzie zmienic ustawienia systemu tak, aby pewne pliki byly skojarzone z innym programem niz jest to ustawione domyslnie w fedorce? Chodzi np. o pliczki mp3, ale i nie tylko,m rowniez o to aby linki internetowe otwieraly sie domyslnie z mozilla (albo jakimkowiek innym). Please help. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sumo Napisano Maj 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2004 Menu -----> Preferncje -----> Typy plików i programy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exyte Napisano Maj 29, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2004 Nie mam tej opcji , no szukalem i nie mam. (PS mam angielska wersje jeszykowa, ni ma file types and programs, ani nic podobnego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Maj 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2004 Spróbuj wklepać: gnome-file-types-properties Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exyte Napisano Maj 30, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2004 Z tym ze ja uzywam KDE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2004 Wyklikaj w Centrum Strowania albo zaznacz dany plik prawym klawiszem, wybierz właściwości, nastepnie kliknij taki mały kwadracik z ikonką narzędzi i będziesz mógł sobie wybrać program jakim ma byc uruchamiany :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Maj 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2004 Centrum sterowania -> Składniki KDE -> Skojarzenia Plików - tak jest w wersji polskiej, w wersji angielskiej - pewnie coś podpasujesz. (w Konquerorze też gdzieś są w ustawieniach te skojarzenia plików) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exyte Napisano Maj 30, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2004 Dalem rade. Open with -> remember file assosiation. REACTIVATION: Nie działa. Dalej się wszystko otwiera z defaultowymi programami KDE. Szlag by to aaarghghrrr . Pomocy, moze jakies mega komendy polecenia z shella albo cuś, desperado ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi