Skocz do zawartości

Ntpd Ptzy Starcie Systemu

max3d20

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mój problem dotyczy synchronizacji czasu w Fedora Core 4.Przy starcie systemu zauważyłem taką linijkę : NTPD -synchronizacja czasu nie powiodła się i NTPD jest oczywiście na czerwono oznaczone , jedyny proces z którym mam problem.Próbowałem ustawić w administracji systemu Centrum Sterowania KDE, ale z tymi serwerami czasowymi nie chcę się połaczyć.Czas za każdym razem muszę ustawiać , ponieważ po starcie fedory godzina jest o 2 godziny wyższa niż być powinna, natomiast gdy uruchamiam Windows Xp znajdujący się na odzielnej partycji czas jest cofnięty o 2 godziny wstecz.W biosie sprawdzałem , jest wszystko ok ustawione.Gdzie szukać takich plików , gdzie można coś pozmieniać ??.Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Wylacz uzywanie czasu UTC, to windzie wroci wszytko do normy. Nie wiem dlaczego alew wszyscy maja ostanio problem z czasem. Jakas trefna aktualizacja? Ja tez mialem, no ale i tak musialem robic system z obrazu, wiec przeszlo. Nie wiem jak teraz, bo nie mam swojej fedorki (wyjechalem na wakacje)