Karmazyn Napisano Sierpień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 przy kompilowaniu xmms'a ./configure wyskakuje mi żę brak GLIB w wersji 1.2.2 lub większej, ale gdy prubuje → próbuję je zainstalowac z rpm'ów w wersji 1.2.10 to wyskakuje że już jest zainstalowany... o co tu chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 Zainstaluj paczke z devel w nazwie. Zresztą po co kompilujesz go, skoro można go bez problemów przez yuma zainstalować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karmazyn Napisano Sierpień 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 nie potrafie się posługiwac yum'em możesz mi tu napisac jakie są do niego rozkazy mam go skompilowanego (_napewno_ → na pewno) ORT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 nie potrafie się posługiwac yum'em http://wiki.stemar.com.pl/wiki/?n=Administracja.Yum yum install xmms xmms-mp3 http://faq.fedora.pl/#mp3 możesz mi tu napisac jakie są do niego rozkazy mam go skompilowanego (_napewno_ → na pewno) ORT yuma czy xmms? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Sierpień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 a ja sie wtrace i polece BMP (Beep Media Player) i AmaroK............ oba o niebo lepsze niz xmms. wszystko masz w yumie (chyba w extras, dodaj do repozytoriow, przypiety watek na forum w odpowiednim dziale) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karmazyn Napisano Sierpień 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 mam zainstalowanego BMP ale jak włączam mp3 wyskakuje monit brak pluginu a teraz to mam xmms + mp3 plugin i dźwięk jest ale zniekształcony masakrycznie :shock: jkaby ktoś śpiewał przez ściśniete gardłlo i muza bez basów korzystam z ALSA a karte muzyczną mam napisaną w notce i jeszcze jedno dźwięk mi ładnie wykrywa na zintegrowaniej jak i na Sound Blasterze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 Wywal cały ~/.xmms i sprawdz. A te dwie dzwiękówy, to masz obie uruchomione? Jeśli tak, to w biosie wyłącz te zintegrowaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karmazyn Napisano Sierpień 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 dobra wyłączyłem zintegrowaną i teraz wykrywa mi tylko SBL!5.1 ale.... teraz jak biore na test to nie ma dźwięku :shock: ps: jak wywalić xmms całego? niejestem jeszcze tak doświadczony więc nie potrafie a nigdzie nie widzałem takiego narzędzia jak w Mandrake gdzie wypisuje wszystkie pakiety i zaznaczam co usunąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Sierpień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 nie jestem jeszcze tak doświadczony więc nie potrafie a nigdzie nie widzałem takiego narzędzia jak w Mandrake gdzie wypisuje wszystkie pakiety i zaznaczam co usunąć a post gajownika widziales? -> http://wiki.stemar.com.pl/wiki/?n=Administracja.Yum doinstaluj yumex by miec GUI i doinstaluj plugina do BMP... wszystko rob yumem, nic nie kompiluj.... masochista jestes czy co? dodaj repozytoria yuma -> przypiety post w dziale instalacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karmazyn Napisano Sierpień 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 jumex doinstalowałem ale plugina do BMP nie znalazłem być możę nie posiadam odpowiedniego respozytorium PS: teraz widze jaką potęgą jest GUI (_yum'a_ → yuma) ORT dodaj repozytoria yuma -> przypiety post w dziale instalacja jakoś ich tam nie widze możesz mi tu wkleić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Sierpień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 rpm -ihv http://rpm.livna.org/fedora/4/i386/RPMS.lvn/livna-release-4-0.lvn.5.4.noarch.rpm I już będziesz miał odpowiednie repo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karmazyn Napisano Sierpień 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 dobra działa moge ładować mp3 z BMP ale... teraz taka polka.... NIE MOŻNA OTWORZYĆ WYJŚCIA DŹWIKU Sprawdź czy: 1. Wybrałeś odpowiednią wtyczkę wyjściową 2. Żaden inny program nie blokuje karty dźwiękowej 3. Twoja karta dźwiękowa jest poprawnie skonfigurowana ******************************************************************************* Koniec problemów Xmms działa już doskonale tak zamo BMP teraz zostało mi tylko znaleść jakiś program do ustawiania jakości dźwięku bo mam go bez basów możesz coś na to poradzić??? i jeszcze jedno (problemo) Mplayer dźwięk na zintegrowanej Xmma dźwięk na Sound Blaster Live! gdzie jest opcja w Mplayer aby przemienić na Karte dźwiękową?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Sierpień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2005 teraz zostało mi tylko znaleść jakiś program do ustawiania jakości dźwięku bo mam go bez basów możesz coś na to poradzić??? Nie bardzo rozumiem co masz na myśli, ale może o regulację głośności (i kanałów, itede.)? W GNOME jest w menu Multimedia, w KDE poszukaj KMiksa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karmazyn Napisano Sierpień 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2005 taaaaak właśnie o coś takiego mi chodziło ale jazda tu dźwięk daje więcej czadu niź w XP Dzięjuje za poświęcony mi czas... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi