tomek Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 Dziękuję Wam za pomoc. Teraz robię update, dlatego nie mogę sprawdzić tego sprawdzić. Chciałem się zapytać o 2 sprawy : 1)Czy fh to jest skrót od frequency horizontal? Jeśli tak to chciałem spytać czy nie powinienem zmieniać częstotliwości odświerzania pionowego? 2)Gdzie mogę znaleźć informacje na temat tych parametrów, które wpisuje się po video=... ? Z góry dziękuję i pozdrawiam - Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 2)Gdzie mogę znaleźć informacje na temat tych parametrów, które wpisuje się po video=... ? w google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 2)Gdzie mogę znaleźć informacje na temat tych parametrów, które wpisuje się po video=... ? w google Prościej w dokumentacji kernela Potrzebne informacje zawiera plik /usr/src/linux/Documentation/fb/vesafb.txt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 Witam i dziękuję za pomoc, Prościej w dokumentacji kernela smile.gif Potrzebne informacje zawiera plik /usr/src/linux/Documentation/fb/vesafb.txt Tu jest problem, ja nie mam takiego katalogu. Ja w /usr/src mam katalogi kernels i redhat. Ale w żadnym z nich nie znalazłem katalogu Documentation. Pewnie brakuje mi jakiegoś pakietu. Chciałem się zapytać jak mogę doinstalować dokumentację do jądra ? Czy jest analogiczna dokumentacja do radeonfb ? Z góry dziękuję, pozdrawiam - Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 Chciałem się zapytać jak mogę doinstalować dokumentację do jądra ? kernel-doc Jak? Szybko. Czym? Yumem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 Dziękuję, już wydrukowałem sobie trochę tej dokumentacji i w wolnej chwili przejrzę Pozdrawiam - Tomek ------------------------------------------------------- Witam, to jest rzeczywiście problem z moim sprzętem jakiś. Sprawdzałem na Suse i też coś nie chciało się odpalić 1280x1024 we framebuffer. Nie mogę znaleźć dokumentacji do radeonfb. Czy wiecie może gdzie ona jest? Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam - Tomek --------------------------------------------------------- Witam ponownie. Dzięki pomocy Tony'ego z listy dyskusyjnej linux-fbdev.sourceforge.net i tego forum udało mi się włączyć rozdzielczość 1280x1024 już od startu systemu. Musiałem skompilować jądro tak, aby Ati Radeon Support był oznaczony jako "*". W grub.conf wpisuję teraz "video=radeonfb:1280x1024" co daje tą rozdzielczość i odświerzanie 75Hz. Obraz jest za bardzo przesunięty w lewo, ale to chyba jest wina tego że nie mam monitora podłączonego prze DVI. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyr Napisano Styczeń 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2006 yo. mam pytanko jak odpalic framebuffera na radeonie 9100? nie wiem jak to ma byc wkompilowane w jajku? oraz co trzeba wpisac do gruba? wpisywalem z tabelki rozdzielczosci ale monitor sie wylaczal ;/ help thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi