XaVeR Napisano Sierpień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 Witam ... :/ No i znowu mam problem ... mianowicie po instalacji ISPConfig rozwalil mi sie caly system ;< Mialem kiedys Fedo9re Core 2 ... a po instalacji tego SYFU Ferora 4 wygloda jak dwojka :/ malo zeczy w tym systemie dziala ... Serwer HTTPD padl ... ale wlasciwie nie o to chodzi tylko czy to jest wina jakiegos wirusa czy tego ISPConfig ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 Mógłbyś trochę jaśniej Powiedz chociaż jak (i co) instalowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaVeR Napisano Sierpień 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 Instalowalem ISPConfig za pomoca tejh instrukcji http://ispconfig.org/manual_installation.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 Heh, jest bardzo prawdopodobne, że skopał Ci pliki konfiguracyjne. Przywróć sobie backupy i zobaczy czy się poprawiło. A tak na przyszłość, to podawaj jakieś logi czy komunikaty, bo my tutaj nie potrafimy zgadywać aż tak dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaVeR Napisano Sierpień 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2005 tak ... a jak je przywrocic ?? bo jakos nie moghe do tego dojsc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Sierpień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2005 tak ... a jak je przywrocic ?? bo jakos nie moge do tego dojsc oj, czuje ze nie zrobiles backupow wczesniej.. co? Ps. Ja mam taki zwyczaj ze kazdy.. doslownie kazdy plik ktory edytuje/zmieniam traktuje tak: cd /katalog cp nazwa_pliku nazwa_pliku.old nano -w nazwa_pliku i pozniej ewentualnie latwo moge wszystko odzyskac patpi@localhost ~ $ locate *.old (...) /etc/modprobe.conf.old /etc/fstab.old /etc/make.conf.old /etc/portage/package.use.old /etc/portage/package.keywords.old /etc/modules.conf.old /etc/resolv.conf.old (...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaVeR Napisano Sierpień 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2005 czyli co ? :/ formatowac ... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2005 A może po wiadomościach w logach udałoby się to naprawić? Przykładowo, piszesz, że padł apache. Więc teraz próbujesz go odpalić, jak się wysypie, to szpakasz do logów. I p¶óbujesz coś zaradzić. OT Heh jakbyś miał Debiana, to bym Ci polecił narzędzie dpkg-reconfigure. Bardzo fajnie się nim na nowo robi configi do progsów. PS. Nie orientuje się ktoś, czy może coś w tym stylu jest dostępne na Fedore :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaVeR Napisano Sierpień 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2005 jak bym wam pokazal logi to byscie mi jakos pomogli ? TZN powiedzcie jakie logi ... bo to co wczesniej napisalem to glupie ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi