PeterJack Napisano Sierpień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2005 eeee mnie to dziwi popularność tego tematu. Kto by gadał na tym czacie . Narazie już jest kanał IRC ale zabardzo tam się nie rozmawia. Był chat na linux.pl jak pamiętamale więcej tam niż 10 osób nie było jak tam zaglądałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Sierpień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2005 a ile procent newbie przesiadajacych sie z windowsa na fedore pomysli o wejsciu na IRCa i zacznie tam zadawac podstawowe pytania? 5%? 10%? reszta i tak wejdzie na forum, zniecheci sie szybko ta super-hiper-wyszukiwarką na forum i napisze n-ty raz posta o tym jak odpalic mp3 true... true... eeee mnie to dziwi popularność tego tematu. Kto by gadał na tym czacie diabel tkwi w szczegolach w szczegolach ktore maja zachecic do wejscia na czat, chodzi o to zeby czat byl zintegrowany czesciowo z forum, a mianowicie aby pokazywaly sie na forum wypowiedzi (w shoutboksie jest jedna linia, a w czacie powinny byc minimum 4 linie) a obok oczywiscie przycisk aby wejsc na czat i sie wypowiedziec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grasnal Napisano Wrzesień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2005 Dziendobry, czy moge zabrac glos jako newbie? Troszke malo macie tu przyklejonych tematow, zeby cos znalezc trzeba sie przekopac przez dziesiatki topicow. Ew przydal by sie jeden topick z linkami do wazniejszych tematow i howto - takie podsumowanie dotychczasowej, dobroczynnej, dzialalnosci forum . Co do czatu... wydaje mi sie ze to bedzie przerost formy nad trescia. Nie potrafie tego konkretnie uzasadnic, ale taki mam f33L!||6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2005 w kazdym dziale znajduja sie przypiete topiki - to one sa "wazniejszymi tematami i howto - takim podsumowaniem dotychczasowej, dobroczynnej, dzialalnosci forum" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2005 Dziendobry, czy moge zabrac glos jako newbie? Troszke malo macie tu przyklejonych tematow, zeby cos znalezc trzeba sie przekopac przez dziesiatki topicow. Ew przydal by sie jeden topick z linkami do wazniejszych tematow Gdyby było więcej przyklejonych tematów trzeba by było zrobić do nich wyszukiwakę, z której oczywiście nikt z zainteresowanych by nie korzystał. Tak więc dalej musielibyśmy szukać za nich... W końcu z listy tematów przyklejonych zrobilibyśmy kilka najważniejszych jako podwójnie przyklejonych... Ponieważ z wyszukiwarki na forum, oraz z wyszukiwarki tematów przyklejonych osoby zainteresowane i tak by nie korzystały, liczna tematów podwójnie przyklejonych musiałaby się rozrosnąć zbierając jak najwięcej wiedzy w jednym miejscu i tym samym uwolnić zainteresowanych od wyszukiwania, którego i tak by nie przeprowadzali. Jednak tym samym oznaczałoby to konieczność zrobienia wyszukiwarki do tematów podwójnie przyklejonych - co sprawiłoby, że w trzeciej kolejnej wyszukiwarce musielibyśmy wyszukiwać za zainteresowanych ... (...)miesiąc później: ...tym samym spośród dwóch tematów trzydziestokrotnie przyklejonych musielibyśmy wybrać jeden i przykleić go trzydziesty pierwszy raz, gdyż z wyszukiwarki pomiędzy tymi wdoma trzydziestokrotnie przyklejonymi tematami i tak zainteresowani nigdy by nie korzystali. Wniosek? Na każdego posta odpowiadalibyśmy linkiem do tematu... "Poznajmy się". Mam nadzieję, że jasno wyjaśniłem sytuację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grasnal Napisano Wrzesień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2005 dramatyzujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grno Napisano Wrzesień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2005 sorror ma rację. Tylko, że problem dalej jest. http://www.fedorafaq.org/ do pewnego stopnia pomaga. Potem (lub równocześnie...) http://forum.fedora.pl. Google to się rozumie samo przez się.... ... ... A tak naprawdę, to taki nowy użytkownik chce tylko posłuchać mp3 z neostrady (100% standard?). Rozumiem, że osoba mająca 'wstręt' do konsoli będzie miała ciężko, ale mnogość (często sprzecznych) informacji jest duża. Wiem, że to mało twórcze stwierdzenia (i bez wskazania rozwiązania). To tylko kilka miesięcy z FC (świetnym systemem do domu, jak u mnie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grasnal Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 Chyba jestem zmuszony przyznac wam racje . Jesli ktos chce to znajdzie. Tylko dalej nie widze sensu tworzenia czata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 Ja w tworzeniu czata jak już wspomniałem też nie widzę sensu... Co nie zmienia faktu, iż i tak nie powstanie Przy okazji postuluję o wprowadzenie ikonki ludka walącego głową o ścianę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2005 Tylko dalej nie widze sensu tworzenia czata czat moglby pelnic ta funkcje ktorej namiastka jest shoutbox, zmyslne wkomponowanie go w forum, co spowodowaloby zagladanie do niego nie tylko tych ktorzy potrzebuja pomocy, moglo by pomoc wielu uzytkownikom szukajacym szybkiej odpowiedzi na pytania uwazam ze mogloby to zmienic fakt powtarzajacych sie pierdyliard razy "pytanek", Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2005 NIEKTÓRYM i czat nie pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grasnal Napisano Wrzesień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2005 Moze to dlatego ze czat kojazy → kojarzy mi sie tylko z tym. Ale sprobowac w sumie mozna (mozecie ), moze to tylko moja trauma :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi