yakoper Napisano Czerwiec 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2004 Problem: nie można wsatwić polskiego znaku z użyciem kombinacji Prawy Alt + "litera". 1. Ustawienia językowe Fedory ustawione na polski 2. Ustawienia językowe OpenOffice ustawione na polski 3. Widzi polskie znaki w dokumentach otwieranych 4. Można wstawić polski znak jako znak specjalny 5. Używane czcionki obsługują polskie znaki (w innych edytorach zero problemu) Problem występuje tylko i wyłącznie w aplikacjach OpenOffice. Z tego co pamiętam jest to wersja OpenOffice.org 1.1.1-4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Czerwiec 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2004 Jedyne co mi przychodzi do głowy to może źle ustawiona klawiatura... ale skoro w innych edytorach jest looz... Też mam paczke 1.1.1-4 i działa spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwq Napisano Czerwiec 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2004 Witam Mam podobny problem, tzn: "1. Ustawienia językowe Fedory ustawione na polski" ale w programach takich jak OpenOffice czy klient poczty nie ma polskich znakow - o w przegladarce tez nie ma co widac na zalaczonym obrazku. Tez mysle,ze to ustawienia klawiatury, tyle ze sprawdzajac uklad dostaje informacje, ze uklad klawiatury jest POLSKI - daje OK i nagle w nowo otwieranych programach plliterki pojawiaja sie jakby caly czas bylo wszystko tak ustawione. Moze jest gdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kion Napisano Czerwiec 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2004 spróbuj zmienić domyślną czcinkę nowego dokumentu. Ja dałem na helvetice i jest wszystko ok. Przedtem miałem podobne problemy na domyślenj czcionce z OO. Pewnie jakiś mały bug . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakoper Napisano Czerwiec 7, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2004 Dalej jestem w kropce. Próbowałem zmieniać czcionki, klawiatury, zainstalowałem paczke 1.1.1-2 z UX'a. Dalej to samo. Zauważyłem, że w ustawieniach OpenOffica dotyczących Edytora tekstowego w opcji czcionki nie ważne jaką czcionkę wybiorę zawsze w nagłówku pojawia się informacja: (zachodnie). Czy ktoś wie jak to zmienić lub gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Czerwiec 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2004 Jeśli chodiz o polską klawiature to jeżeli nie wybrałeś jej przy instalacji systemu to w fedorce za każdym razem po restarcei komputera musisz ją włąćzać (chociaż jest podświetlona) bo system nie zapamiętuje ustawień. A w office zmień czcione np na Curier albo cokolwiek innego bo standardow Bitstream nie ma ogonków. U mnie działa, ogonki mam wszędzie, a system przeinstalowałem i przy instalacji wybrałem polską klawiature bo to ciągłe zmienianie jej doprowadzało mnie do szału, (ustawienia miałem poslkie, ale klawiaturke dałem chyba US myśląc że sobie zmienie w systemi, hmm chyba jakiś bug z tym zapamiętywaniem ustawień.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwq Napisano Czerwiec 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2004 Witam Właśnie z tego co pamiętam to przy instalacji systemu wybrałem i klawiaturę i ustawienia i sytem to pamięta ale nie stosujesię do tego. No cóż może faktycżnie reinstalacja sytemu coś pomoże. I tak nosiłem się z takim zamiarem z kilku też innych powodów. Pozdrawiam Sylwq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakoper Napisano Czerwiec 9, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2004 To nie to. Tak jak wcześniej pisałem problem dotyczy tylko i wyłącznie OpenOffica i nie polega na braku polskich czcionek tylko raczej na braku obsługi kombinacji ALT + "litera". OpenOffice to pakiet w wersji 1.1.1-4 dołączony do Fedora Core 2. Instalowałem już starsze dystrubucje OpenOffice UX i problem dalej występował. Na Fedora Core 1 OpenOffice UX chodził bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi