MitS Napisano Sierpień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2005 Witam! Słysząłem że wyszła najnowsza wersja stabilna kernela. Czy to prawda ?? Jeśli tak to prosił bym o podanie linku do pobrania tego jajeczka (tylko nei google bo szukałem ale jakieś badziewie znalazłem). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Sierpień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2005 Tak, dobrze słyszałeś. tutaj masz jajko,a tutaj masz zmiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Sierpień 31, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2005 Nie wiem czy odpowiednią paczkę pobrałem gdyż ona zajmuje jedynie 4,9 MB czy tak mało może zajmować jajko ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2005 No to żeś nieźle, pewnie patcha do jaja stargał, bo nowy kernel 2.6.13 zajmuje 36,6 mega Zresztą nie lepiej brak z rep? Przynajmniej nie będzie takich problemów, jak to ostatnio na forum się przewijają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Sierpień 31, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2005 A podasz mi jak to zrobić ?? Będę dozgonnie wdzieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2005 Ale jak zrobić co. Upgrade kernela z rep przez yuma? To mając odpowiednie wpisy robisz upgrade (ofkoz jeżeli dane nowe jajo już się w repach pojawiło). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Sierpień 31, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2005 Kurcze bo nigdy nie aktualizowałem (instalowałem) kernela. Chciałbym tylko z jajka 2.6.11 (_przeżucić_ → przerzucić) ORT → przerzucić się na 2.6.13 Nie bardzo wiem jak to zrobić i skad ściągnąć. Bo powyżej dostałem jakąś stronkę ale tam z tego co usłyszałem to ściagnełem patcha Najlepiej jak by można było własnie z rpm-ów że wydajesz jedną lub dwie komendy i reszte smo się zrobi. Ale jak nie to trudno będzie trzeba sie troche pomęczyć. Ale włąsnie nie wiem skąd dokładnie ściagnąć czyli prosił bym o link do samego pliku. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Sierpień 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2005 Nie ma sensu kompilować jądro samemu. Poczekaj, aż developerzy Fedory przygotują oficjalne paczki z 2.6.13. Gdy tak się stanie, wykonaj spod roota polecenie: yum update Automatycznie zaktualizuje ci to cały system, łącznie z jądrem. Zresztą lepej zrób to już teraz, będziesz miał stabilniejszy system. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Sierpień 31, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2005 Dzięki za radę ... chyba tak zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi