windykator Napisano Wrzesień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2005 "Zainstalowałem sobie na nowo windows xp i jak mogłem sie spodziewać nadpisał mi MBR. W jaki sposób moge reinstalować gruba na partycji z ubuntu?" Pewnie sie zdziwice czemu ten watek zakładam tu. Otóż zakładam go tu bo na forum ubuntu nikt nie potrafi mi pomoc a z tego co pamietam tu jest sporo osob zorientowanych w temacie a musze dzisiaj sie jakos dostac do ubuntu - kadu. Dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Wrzesień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2005 Ubuntu nigdy nie miałem. W Fedorze odpaliłbym kompa w trybie rescue, chrootował się i grub-install /dev/hda . Sprawdź czy Ubuntu nie oferuje takiej możliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
windykator Napisano Wrzesień 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2005 gdy dam grub-install /dev/hdc to wyswietla mi sie cos takiego: THE FILE /boot/grub/stage1 not read corretly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2005 you should make a bootdisk for ubuntu before installing windows. then install windows, use the bootdisk to boot into grub and run grub-install czyli praktycznie tak samo, jak w Fedorze (tylko, że z płyty). Sprawdzałeś? I nie chodzi? PS. Nie ten dział. Trzeba było do pozostałych distr. [edit] Kurde, spóźnienie. THE FILE /boot/grub/stage1 not read corretly Sprobuj przez opcje z shellem gruba i opcją root. Było na dorum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
windykator Napisano Wrzesień 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2005 Kurde, spóźnienie. THE FILE /boot/grub/stage1 not read corretly Sprobuj przez opcje z shellem gruba i opcją root. Było na dorum. tzn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2005 To znaczy poszukaj ... http://www.fedora.pl/forum/index.php?showt...t=0entry23094 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Wrzesień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2005 Dysk z Ubuntu masz na hdc??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
windykator Napisano Wrzesień 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2005 To znaczy poszukaj ... http://www.fedora.pl/forum/index.php?showt...5533;entry23094 jak w trybie rescue odpale grub to dostaje cos takiego: Error opeining termianl: bterm Jestem uwalony jak dzisiaj nie dorwie sie do kadu Tak na hdc4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Wrzesień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2005 Odpaliłem ten odnośnik który podał ciIszk Przecież jest wyczerpujący, w czym kłopot?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
windykator Napisano Wrzesień 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2005 Odpaliłem ten odnośnik który podał ciIszk Przecież jest wyczerpujący, w czym kłopot?? przeczytaj mojego posta to zrozumiesz. No panowie nie ma sposobu aby odzyskać tego GRUB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Wrzesień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2005 http://dhost.info/byte/ubuntu.html Więcej za ciebie szukał nie będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
windykator Napisano Wrzesień 2, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 2, 2005 do tego FAQ zajżałem jak pierwszego tylko że jak robie wg. tamtego opsiu to mi sie wyświetla coś takiego: ERROR OPENING TERMINAL: bterm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi