butek Napisano Wrzesień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2005 Jak sprawdzić jaki mam transfer Mam neostradę i modem usb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2005 http://www.numion.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Wrzesień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2005 www.dsl.cz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butek Napisano Wrzesień 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2005 www.dsl.cz nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Wrzesień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2005 www.dsl.cz nie działa Działa. Być może w czasie sprawdzania przez Ciebie nie działał ale mi zawsze sie wczytuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2005 www.dsl.cz u mnie dziala, pokazuje wynik bardzo bliski mojej naminalnej przepustowosci sieci, ale chyba pardziej wiarygodny (jezeli chodzi o rzeczywiste osiagi sieciowe) jest http://www.numion.com no musze powiedziec ze sie fajnie pobawilem tymi programikami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrReal Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 jak chce sprawdzic transfer to sciagam sobie jakis duzy (dajmy na to 5-10MB) plik z netu z jakiegos szybkiego serwerka (np z ati ^^) i patrze z jaka predkoscia idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 jak chce sprawdzic transfer to sciagam sobie jakis duzy (dajmy na to 5-10MB) plik z netu z jakiegos szybkiego serwerka (np z ati ^^) i patrze z jaka predkoscia idzie sposob ogolnie jest dobry natomiast wykonanie jest niewlasciwe, tzn. plik 10 MB to znacznie za malo zeby sprawdzic stabilnosc i szybkosc lacza (np. firefox zaczyna pobierac zanim wskarzemu mu katalog co powoduje zafalszowanie wyniku przez ok 5 min = 9,6 MB (przy laczy 256 kbs)), proponuje plik ok 100 MB (i pobierac go przez ok 15 min wtedy transfer zostanie usredniony i wynik bedzie bardziej prawdopodobny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 Można też wgetem ściągać i nie będzie takiego zakłamania :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 Można też wgetem ściągać i nie będzie takiego zakłamania :] tylko ze wget dopiero na koncu poda usredniony wynik transferu, natomiast w trakcie bedzie podawal chilowy transfer (z pewnym odswierzeniem, standardowo co sekunde), a np. firefox podaje od razu usredniony wynik, poniewaz potrzebne jest to mu do oszacowania czasu pobierania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi