kion Napisano Czerwiec 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2004 witam czy ktoś z was doszedł do jakiejś lepszej jakości przy odtwarzaniu mp3 pod fc2. Pod nieszczesną windą jest w miarę ok, a pod fc mam niestety przykre doświadczenia (dzwięk dziwnie szeleszczy przy wyżych tonach) Dla plików mpc nie ma tego problemu. Xmms-a instalowałem przez apt z freshRpms. W konfiguracj pluginu mp3 niczego nie znalazłem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sumo Napisano Czerwiec 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2004 Witam Juź kiedyś w jakimś wątku (cos o wrażeniach odnoścnie FC2) pisałem, że pod FC2 mam lepszy dzwięk niż pod WinXP, nie wiem czym jest to spowodowane lecz bardzo mnie to cieszy. Pakeit mp3 pobrałem z xmms.org jeżeli ma to jakie kolwiek znaczenie, a karta dziękowa to AC97 na płycie głownej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kion Napisano Czerwiec 3, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2004 mozliwe, ze ma. Tak to bywa jak człowiek idzie na łatwiznę i instaluje przez apt ;-) sterowniki do karty masz standardowe z FC2, czy może instalowałeś z viaarena??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sumo Napisano Czerwiec 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2004 Nie zmienialem sterów, takie jakie zainstalowała sobie Fedora takie mam, ale jutro bede mial SB LIVE wiec zobaczymy jaka bedzie róznica miedzy FC2 a WinXP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kion Napisano Czerwiec 5, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2004 solucja wystarczyło zmienic defoultowe ustawienia alsy w xmms Opcje|Ustawienia|Wtyczka wyjściowa ALSA| Konfiguruj W ustawieniach użądzenia jest opcja wyboru Urządzenia dzwiękowego W moim przypadq pomogło wybranie zamiast defaultowego hw:0,1 czyli trzeci wybór z listy może komuś pomoze Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi