maciej_otw Napisano Wrzesień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2005 Gdy wadaję polecenie: ls -i firmware-extractor to otrzymuję prawo wykonywania do pliku o nazwie configure Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Wrzesień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2005 wklep man ls i poczytaj.... " ls - listuje zawartość katalogu " -i, --inode Wypisuje numer indeksowy (numer i-węzła, numer seryjny) ka żdego pliku po lewej stronie jego nazwy. (Numer ten jednoznacznie identyfikuje plik w ramach danego systemu plików.) Wiec nie mozesz otrzymywać praw wykonania.... do praw służy zupełnie inne polecenie ! chmod o ile dobrze pamietam... .... no chmod Coś tu kręcisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebnowak Napisano Wrzesień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2005 Mam prośbę po prostu "przekopiuj" wyniki poleceń, a potem będziemy zastanawiać się nad problemem Co do parametru to nie wprowadzamy (i) ale (l): # ls -l Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej_otw Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 Zainstalowałem wszystko tak jak było napisane na pierwszej stronie i po resecie system dochodzi do podnoszenia interfejsu ppp0 i zawiesza się proszę o pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebnowak Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 Poproszę o: # cat /var/log/messages | grep ppp | tail -20 # cat /var/log/messages | grep firmware | tail -10 Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej_otw Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 Proszę mi napisać jak mam się dostać do systemu, ponieważ przy starcie i próbie podnoszenia interfejsu ppp0 komputer się zawiesza odłączenie modemu nic nie pomaga. Po resecie jest tak samo czy można przy starcie wyłączyć usługi sieciowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebnowak Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 boot z 1 cd fc4: a następnie wpisujemy przy wyborze trybu boot-owania: linux rescue wykonujemy zaproponowane nam polecenie: chroot /mnt/sysimage i już masz dostęp np. do logów. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej_otw Napisano Październik 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2005 Zaindstalowałem FC4 od nowa i instalowałem neostradę według opisu z pierwszej strany. Po 12 punkcie zresetowałem komputer i po resecie FC zawiesza się przy podnoszeniu interfejsu ppp0 i wyświetla: linia 19 systex error unexpected end of file. linia 14 unexpected EOF wfike looking for matching Dodam, że w plikach chap-secrets i pap-sectets mam wpisany tylko login i hasło wg. schematu w opisie. Proszę o jasną odpowidź i abym mógł się dostać do systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebnowak Napisano Październik 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2005 Z bardzo dużym prawdopodobieństwem mogę stwierdzić, że coś nie bardzo wg schematu: Prawdopodobnie źle stworzonyłeś plik: /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-ppp0 Pozdrawiam - mam nadzieję, że odpowiedź jest dość jasna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej_otw Napisano Październik 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2005 Witam z poziomu FC4 Bardzo dobry opis Instalacji dzięki Mysio. Mój błąd polegał na tym że wpisałem " przed loginem. Jeszcze raz dziękuje za opis instalacji neo. p..s. Czy nie można napisać jakiegoś skryptu, który automatycznie by tego dokanał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Październik 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2005 man bash i lecisz z koksem.... W sumie moznaby sie pobawić..... To jak chlopaki dzialamy?? Ja zaczne : #!/bin/bash Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi