SebOOl Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 Witam Mam taką sytuację. Mam fedorę 4 i Debiana 3.1 Chce aby jądra dodawane do Debiana (np przez aktualizację) automatycznie były zapisywane w GRUBIe fedory który jest zainstalowany na osobnej partycji /boot Sęk w tym że nie wiem jak to zrobic Na pewno się da tylko gdzie ??? Z góry dzięki za pomoc P.S. A tak dla potomnych napiszę że stawiając Debiana na jednym dysku z fedorą występuje konflikt etykiet dysków. Aby rozwiązać problem trzeba odpalić system w trybie rescue zmienić etykietę debiana z {b]/[/b] na jakąś inną, wyedytować plik fedory /etc/fstab wskazać miejsce montowania partycji debiana (ale wykorzystując etykietę) i po bólu oba systemy zadziałają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 W Debianie to za dużo tych upgrade'ów jajek nie ma Przy instalacji/upgrade nie szuka on odpowiednich plików w swoim /boot? Może linki symbliczne by to rozwiązały ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Wrzesień 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2005 Symlinki nie dodadzą mi odpowiednich wpisów grub.conf Muszę wyszperać gdzieś opis jak działa mechanizm automatycznego dodawaniaa jaja do gruba. Narazie idpuszczę temat bo rozwaliłem już działającego Debiana uruchomieniem opcji auto w aptitudzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi